Reconeixement internacional al procés participatiu de l'avinguda del Baixador

L'EMD de Valldoreix presentarà a Canadà el procés que ha pilotat per transformar l'avinguda del Baixador

El procés participatiu de l'avinguda del Baixador de l'EMD de Valldoreix és un dels projectes seleccionats per l'Observatori Internacional de la Democràcia Participativa per formar part de la seva conferència anual. Una trobada que serveix per debatre i reflexionar sobre l'estat de la democràcia participativa arreu del món.

El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, viatjarà a Mont-real (Canadà) entre el 16 i el 19 de juny per presentar el mecanisme que han seguit per dibuixar el futur de l'avinguda del Baixador. Estarà acompanyat d'una representant de l'empresa Civis, encarregada de dissenyar el procés participatiu.

"Servirà per veure i aprendre de processos de participació en el desenvolupament de les ciutats", ha detallat Puig. En total es van presentar un centenar de propostes provinents de més de 90 països i el projecte de Valldoreix és un dels deu seleccionats.

L'avinguda del Baixador és una via d'uns dos quilòmetres que travessa Mira-sol i Valldoreix. Un carrer de terra i que fins el 2014 estava condicionat per les torres d'alta tensió. Amb la seva retirada, EMD i Ajuntament de Sant Cugat van engegar un procés participatiu perquè els veïns definissin com volien que fos el carrer. La idea és que estigui urbanitzat durant el 2019.

En aquest sentit, Puig ha recordat que la voluntat és pacificar la via i que durant el juliol presentaran un avantprojecte, fet a partir de les propostes ciutadanes, als veïns. L'avinguda del Baixador es dividirà en tres trams: dos tindran doble sentit de circulació i el tercer tram serà de sentit únic i amb aparcaments alternatius.

Inclusiu

La responsable de l'empresa Civis, Marta Martorell, ha detallat que l'Observatori Internacional de la Democràcia Participativa ha reconegut aquest procés participatiu perquè s'ha inclòs a tots els ciutadans implicats i s'ha fet un projecte sense excloure cap col·lectiu.

En aquest sentit, ha explicat que el projecte inclourà espais per infants, tindrà en compte el medi ambient i la contaminació... "Es tracta d'empoderar a la ciutadania perquè pugui prendre decisions", ha comentat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem