Reconeixement per la transparència i participació de l'Ajuntament de Sant Cugat

L'Ajuntament ha rebut un segell per la seva web municipal i la informació a la ciutadania

L’Administració Oberta de Catalunya ha atorgat a l’Ajuntament de Sant Cugat el reconeixement TOP10 per ser “capdavantera en l’impuls de l’administració digital i el govern obert”. A més, el Consistori ha rebut el segell infoparticipa de la Universitat Autònoma de Barcelona per "la qualitat i la transparència" de la pàgina web municipal.

"Estem molt satisfets amb aquests indicadors però seguirem treballant per millorar-los encara més i continuar avançant cap a una administració plenament transparent i participativa. Volem ser un Ajuntament de referència en el bon govern i la gestió transparent”, ha declarat Lourdes Llorente, tinenta d’alcaldia de Transparència, Bon Govern, Participació i Barris.

En la posició 34

El reconeixment de l'Administració Oberta de Catalunya s’atorga a través de l’avaluació del grau de maduresa de transformació digital dels ens locals d’un territori. S’analitzen els principals indicadors dels governs digitals i oberts a partir de dades objectivables. Sant Cugat ha tret una puntuació global de 78 sobre 100 en aquest índex. Per puntuació, l’Ajuntament està en la posició 34 sobre 947 administracions locals a Catalunya.

El segell de la Universitat Autònoma a la qualitat i la transparència de la comunicació pública és una certificació que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB als webs dels ajuntaments de Catalunya que publiquin una informació que faciliti a la ciutadania el coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com es gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen a l’abast de la ciutadania.

L’anàlisi de la informació dels webs es basa en 48 indicadors, dels quals l'Ajuntament de Sant Cugat n'ha obtingut 46.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem