La regidora d'Educació defensa la seva actuació en el conflicte a Gaza

L'alcalde de Sant Cugat afirma que hi ha un miler jueus a Sant Cugat que viuen "constantment atemoritzats"

La regidora d'Educació de Sant Cugat, Carme Ardid (Junts), ha defensat l'enviament de correus electrònics a les escoles i instituts i on demanava que no es posicionessin en el conflicte entre Israel i Palestina. A més, també va intercedir per la retirada d'un mural del Guernica amb els colors de Palestina al Pins del Vallès. Unes actuacions que han generat polèmica i provocat peticions de dimissió. Malgrat les crítiques, Ardid va justificar l'enviament de cartes escudant-se en el manifest pel Dia escolar la no-violència i la pau d'Unicef.   

Més info: 'Sant Cugat per Palestina' demana la dimissió de la regidora Carme Ardid

"La meva actuació, fent un prec a les direccions de les escoles, s'emmarca bastant en aquest manifest", va assegurar durant una trobada amb la premsa aquest 15 de gener i després de setmanes de silenci. "El manifest demana que les escoles siguin refugis de pau", afegia Ardid, que recalcava: "Tenim dret que les escoles siguin llocs segurs, on puguem aprendre i relacionar-nos amb tranquil·litat, lliures d'assetjament i atacs. Per defensar aquest dret, necessitem viure en pau i tenir habilitats per dialogar i resoldre conflictes". En aquest context justificava la seva petició als centres educatius de no posicionar-se en la guerra a Palestina. 

Més info: Polèmica per un mural sobre Palestina a l'escola Pins del Vallès

L'alcalde defensa la regidora

Durant la trobada, l'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, va defensar la regidora: "Les paraules de la regidora encaixen perfectament en les seves responsabilitats, que és vetllar pel benestar per l'alumnat".

La CUP va ser un dels partits que va demanar la dimissió de Carme Ardid per la seva actuació en aquest cas. Des d'En Comú Podem es van sumar a les crítiques i plantegen reprovar a la regidora del govern de Junts i ERC. A més, el recentment creat col·lectiu Sant Cugat amb Palestina es va manifestar al ple municipal i es va sumar a les peticions de renúncia.

Més info: La CUP Sant Cugat demana la dimissió de la regidora d'Educació Carme Ardid

CUP: "El mateix dia que Ardid feia aquestes declaracions, UNICEF alertava de la necessitat d'un corredor humanitari a Gaza"

Els cupaires ja han replicat les justificacions d'Ardid: "El mateix dia que Ardid feia aquestes declaracions, UNICEF alertava de la necessitat d'un corredor humanitari a Gaza. I és que el tancament de fronteres i els controls abusius per part d'Israel impedeixen l'arribada d'ajuda humanitària". "La Directora Regional d'UNICEF per l'Orient Mitjà i Àfrica del Nord va fer una declaració afirmant que 'la Franja de Gaza és el lloc més perillós del món per ser nen o nena. Segons els informes, desenes de nens moren i resulten ferits diàriament'", afegia el partit a les xarxes socials, que finalitzava: "Ens agradaria saber si la regidora d'educació comparteix aquestes valoracions d'UNICEF, o si també creu que inciten a l'odi".

Un miler de jueus "atemoritzats"

A banda de donar suport a la regidora d'Educació, l'alcalde Vallès ha empatitzat amb els jueus santcugatencs i ha recordat que Sant Cugat acull l'única escola jueva de Catalunya. "Tenim una comunitat jueva d'un miler de persones, que estan constantment atemoritzades, tenen por. No m'ho imagino, ens ho diuen".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem