La portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, es dona de baixa del PDeCat

Fortuny deixa de ser associada del PDeCAT juntament amb la resta de regidors de Sant Cugat i amb companys de l'àmbit metropolità de Junts per Catalunya

La regidora de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha anunciat que es dona de baixa del PDeCat igual com ho han fet els seus companys de l'àrea metropolitana de Barcelona "perquè les decisions preses per l'executiva d'aquest partit no s'adapten al mandat de l'Assemblea ni del Consell Nacional de transitar cap al partit de Junts per Catalunya, al costat de l'expresident Carles Puigdemont".

Fortuny ha explicat que fa uns mesos els associats del PDeCat van votar que voldrien transitar cap al nou partit de Carles Puigdemont, Junts Per Catalunya. Es va encarregar a una comissió delegada formada per Lluís Puig, Josep Rull, Jordi Turull i el Joaquim Forn que fessin una proposta. Aquesta proposta es va fer aquest estiu i la direcció del PDeCat no la va posar a votació de la militància.

Això, ha dit Fortuny, "va ser un greuge que va ser molt mal rebut" i davant les "decisions unilaterals" preses per la direcció, ahir els senadors del PDeCat i avui la majoria dels regidors de l'AMB, entre aquests els de Sant Cugat, "hem decidit donar-nos de baixa com a associats del PDeCat i centrar-nos exclusivament en el partit amb el qual creiem que és el partit de Puigdemont i per donar-li en aquest cas tot el suport".

"Aquest trànsit entre el PDeCat i Junts Catalunya no ha estat possible" per aquests motius i també per la notícia que va saltar ahir que el president del PDeCat, Carles Bonvehí, va interposar una demanda judicial pel nom de Junts per Catalunya.

Carmela Fortuny, es dona de baixa del PDeCat i se centrarà en el nou partit impulsat per Carles Puigdemont, Junts Per Catalunya, del qual ja formava part "des del minut 0", juntament amb la resta de regidors de Junts per Sant Cugat del PDeCat, Eloi Rovira, Cristina Paraira i Joan Puigdomènech, que va comunicar que es donava de baixa del partit  a principis del mes d'agost.

Més info: El regidor de Junts per Sant Cugat, Joan Puigdomènech, es dona de baixa del PDeCat

"Tots aquests regidors ja érem de Junts", ha explicat Fortuny, "però estàvem esperant aquestes indicacions per fer aquest trànsit a Junts per Catalunya perquè aquí no es tracta de trencar carnets, sinó que l'independentisme sumi i de fer les coses amb la màxima unitat possible".

Carmela Fortuny és regidora i portaveu a l'Ajuntament per Junts per Sant Cugat des del 15 de juny del 2019 i va ser alcaldessa de Sant Cugat des del juny del 2018 fins al juny del 2019, en substitució de Mercè Conesa.  Actualment, és també vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona.

Segons un comunicat que el grup metropolità de Junts Per Catalunya ha difós aquest diumenge, els regidors i regidores de l’àmbit metropolità de Junts per Catalunya deixaran de ser associats del PDeCAT a partir de l’1 de setembre.

El grup de l'AMB de Junts per Catalunya trenca amb el PDeCat

En aquest document, els electes locals del partit de Carles Puigdemont consideren “inadmissible” que la direcció del partit de David Bonvehí hagi portat Junts per Catalunya als tribunals pel control de les sigles. Junts per Catalunya considera que aquest fet és incompatible amb la seva “voluntat de sumar” i de fer més gran l’anhel d’una àmplia majoria independentista.

El partit de Puigdemont critica que Bonvehí s’ha reunit “des de fa mesos” amb alcaldies i grups municipals “a l’esquena” dels càrrecs comarcals i de vegueria, amb una “clara manca de respecte” cap a l’organització del PDeCAT. A més, la demanda judicial del PDeCAT cap a Junts per Catalunya pel nom i domini de les sigles és, a parer de Junts per Catalunya, un fet "inadmissible".

Els regidors metropolitans de Junts Per Catalunya consideren que la direcció de Bonvehí ha tornat a prendre una “decisió de gran importància” sense consultar els associats del PDeCAT, “generant novament una situació de menyspreu i autoritarisme”.

“És per això que després de reiterades decisions unilaterals, sense tenir en compte els associats i associades, sense escoltar als presos polítics i exiliats, en la seva voluntat de sumar esforços en una mateixa direcció, hem decidit que, en data efecte 1 de setembre, els regidors i regidores dels municipis metropolitans deixaran de ser associats o associades del PDeCAT”, afegeix el text.

A més, els dirigents locals de l’àmbit metropolità de Junts Per Catalunya fan “una crida general” a tots els associats del PDeCAT “perquè també deixin de ser-ho”.  “Ja no ens sentim representats per aquesta direcció. Aquest fet no és aïllat, és la suma de decisions i declaracions en els darrers mesos, sense tenir en compte la veu de l’associat”, argumenten.

El “menyspreu continu” és “el principal motiu” per ser baixa del PDeCAT, fent un “pas inequívoc” al costat de Puigdemont i la nova formació de Junts per Catalunya, segons continua el document. Aquest “pas ferm i decidit” i de forma “massiva” serà la “resposta de rebuig més clara” a la direcció del PDeCAT. “Però també, la resposta més clara de suport i compromís amb Junts per Catalunya, amb el nostre president Puigdemont, els nostres presos i presses polítics i sobretot, amb el nostre país i la seva ciutadania”, subratlla.

Els senadors i senadores de JxCat ja van anunciar dissabte que estripaven el carnet del PDeCAT  i també ho va fer l’exconseller de Cultura a l’exili, Lluís Puig.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem