Romeva i Albert Royo, citats pel Tribunal de Comptes per l'1-O

Els dos santcugatencs han estat citats, igual que Puigdemont, Junqueras i 25 alts càrrecs més

Els santcugatencs Raül Romeva i Albert Royo han estat citats pel Tribunal de Comptes per l'1-O, el dia 28 de gener, quan també ha citat a Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, a més de 25 alts càrrecs del Govern durant l'1-O, per les despeses del referèndum. Els citats hi podran enviar un representant en nom seu.

En concret, la notificació els cita per fer la "liquidació provisional" després de les denúncies presentades per Societat Civil Catalana, Advocats Catalans per la Constitució i la fiscalia. Entre les persones requerides pel Tribunal de Comptes hi ha els exmembres del Govern a la presó i a l'exili, així com Carles Mundó, Meritxell Borràs, Neus Munté, Santi Vila i Amadeu Altafaj, entre altres. Els citats poden presentar al·legacions i aportar documents, a més d'interposar un recurs en un termini de cinc dies.

El tribunal ja va tancar fa mesos la fase preliminar del procés un cop va concloure que existien indicis d'irregularitat en l'ús de diner públic del Govern. El següent pas és redactar l'acta de liquidació provisional, que determinarà les quantitats i els autors de la suposada malversació, i això anirà seguit de l'activació d'un embargament de béns preventiu.

 
Comentaris

Destaquem