Romeva demana "derrotar pacíficament i democràticament" el 155

El conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, el santcugatenc Raül Romeva, ha fet una crida aquest dijous, 7 de desembre, perquè les eleccions del 21-D donin una majoria clara que suposi "una derrota" del govern espanyol, de l'article 155 de la Constitució espanyola i dels partits que hi van donar i hi donen suport. Segons Romeva, vèncer "pacíficament i democràticament" els qui han suspès l'autonomia catalana a causa de la voluntat expressada pel poble de proclamar la República Catalana, especialment "si és amb més del 50%" serà llegit de manera molt clara per tota Europa.


 

Romeva ha fet aquestes declaracions a Catalunya Ràdio, on també ha parlat sobre el mes que ha passat empresonat a Estremera per ordre de la jutge de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela. El conseller ha afirmat que dilluns, quan el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena va decidir posar en llibertat sota fiança tots els presos polítics catalans excepte els consellers Forn i Junqueras i els líders de l'ANC i Òmnium, "va ser un dia molt trist" i que les raons adduïdes pel magistrat per mantenir la presó incondicional per a ells quatre fan "mal".

Sobre per què va anar a declarar a l'Audiència Nacional, en comptes de quedar-se a Brusel·les com van fer el president Puigdemont i altres consellers, Romeva ha afirmat que va ser "una decisió meditada i personal" perquè, considera, no podia quedar-se "fora" i deixar que Oriol Junqueras fos empresonat. En aquest sentit, el conseller Romeva ha afirmat que tenia "clares les conseqüències" i que no es penedia de la decisió que va prendre tot i que, ha reconegut, durant el trasllat a la presó hi havia hagut "voluntat d'atemorir i humiliar" per part de la policia espanyola. "L''A por ellos' ha fet molt de mal", ha reblat.

 
Comentaris

Destaquem