Romeva treballarà avaluant els avenços de l'acord que va acabar amb la guerra de Bòsnia

El pres polític santcugatenc, Raül Romeva, treballarà per una associació privada per analitzar els avenços de l'Acord de Pau de Dayton

Raül Romeva treballarà per una associació privada en l'avaluació dels avenços de l'Acord de Pau de Dayton, que va representar la fi de la Guerra de Bòsnia en el 25è aniversari de la seva signatura.

També orientarà l'entitat en la seva tasca de recuperar la memòria de la relació amb els Balcans, especialment entre Catalunya i Bòsnia i Hercegovina, i entre Barcelona i Sarajevo, promovent reflexions, anàlisis, recerques i coneixements sobre els conflictes civils i sobre el paper de la ciutadania i l'acció comunitària en situacions de conflicte o emergència.

Romeva podrà sortir tres dies a la setmana de Lledoners en aplicació de l'article 100.2.

Llarg currículum

Romeva va ser analista i investigador sobre conflictes armats i rehabilitació postbèl·lica a l'Escola de Cultura de Pau de la UAB (1999-2002). Entre 1993 i 1994 va participar en iniciatives de suport a la població refugiada als camps de refugiats a Croàcia. Els anys 1995 i 1996 va ser subdirector de l’oficina de la UNESCO a Bòsnia i Hercegovina, i responsable del programa educatiu i de promoció del programa de Cultura de Pau de la UNESCO a Bòsnia i Hercegovina. Els anys 1996 i 1997 va ser també supervisor de l'Organització per la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) per a les eleccions a Bòsnia i Hercegovina.

És autor dels llibres 'Bòsnia-Hercegovina: lliçons d’una guerra' (1998) i de 'Bòsnia en pau, lliçons, reptes i oportunitats d’una postguerra contemporània' (2002). També va escriure la novel·la 'Pont de cendra' (20015), basada en la seva experiència en promoció de la pau durant la guerra dels Balcans.

 
Comentaris

Destaquem