Rufián (ERC): “S'ha de fer el que sigui necessari per defensar el vot de la gent"

El cap de llista d'ERC el 20D ha fet una crida a Sant Cugat a "començar a obeir-nos a nosaltres mateixos”

Gabriel Rufián, cap de llista d'Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions estatals del 20 de desembre, ha visitat aquest dimecres, 2 de desembre, Sant Cugat per explicar els motius pels quals ERC es presenta a aquestes eleccions. Ho ha fet acompanyat d'Ester Capella, número 3 a les llistes, Mireia Ingla, portaveu del grup municipal d'ERC i Èric Gómez, regidor de grup municipal, en un acte a Cal Gerrer.

Abans d'iniciar la trobada amb els santcugatencs, Rufián ha valorat la sentència del Tribunal Constitucional sobre la resolució del Parlament. En aquest sentit ha remarcat que “la notícia és que no hi ha notícia”, ja que “un Tribunal Constitucional presidit per un militant del PP i una sentència redactada per un exmilitant, el fet noticiable seria que estiguessin d'acord amb el vot de la gent”, i ha denunciat que l'Estat espanyol "utilitza les institucions com a braç armat en contra del mandat popular inequívoc de la gent".

Davant d'aquesta situació ha avisat que l'independentisme té al davant "una regressió democràtica i un estat indecent i indigne que utilitza les institucions en contra de la gent" remarcant que es tracta "d'estranys constitucionalistes els que pensen tant en l'article 155 i tant poc en l'article 47 contra els desnonaments".

Rufian ha vistat Sant Cugat aquest 2 de desembre. FOTO: Artur Ribera

En relació a les enquestes que donen a Ciutadans una posició rellevant a Catalunya, Rufián ha explicat que "estem parlant de gent que amb vestits molt cars i corbates molt fines i cares joves i guapes, que estan defensant els mateixos postulats reaccionaris de la dreta més reaccionària. Perquè C's és una mena de PP 2.0, un PP cool. I nosaltres hem d'anar a Madrid i dir-los que han perdut, perquè ells no ho reconeixeran".

Pel que fa a la petició de la Fiscalia d'investigar Sant Cugat per "sedició i rebel·lia", Rufián ha dit que "hem de començar a obeir-nos a nosaltres mateixos, a una nova legalitat, i ha llençat un missatge als ajuntaments que seran investigats encoratjant-los a continuar “defensant el vot de la gent; que facin el que sigui necessari per defensar el vot de la gent”.

L'acte s'ha celebrat a la Casa-Museu Cal Gerrer. FOTO: Artur Ribera

Ja a Cal Gerrer, la sala d'actes de la Casa-Museu s'ha quedat petita per acollir totes aquelles persones que volien participar de la trobada. Ingla ha presentat l'acte explicant que “l'objectiu és donar resposta a preguntes com Si vam votar aquí el 27S, perquè hem d'anar ara a Madrid?”.

Una pregunta a la qual Rufián ha contestat dient que “hi ha qui qualifica la victòria democràtica del Sí de cop d'estat; hem d'anar per dir-los contínuament que han perdut” perquè “si no ocupem nosaltres aquest espai, l'ocuparà algú altre gens democràtic”.

L'objectiu: explicar per què ERC es presenta a les eleccions a Madrid. FOTO: Artur Ribera

En aquest sentit ha remarcat que “no els donarem la possibilitat que siguin ells els que expliquin el relat de Catalunya. Hem d'anar, preocupar a aquells que mai es preocupen, i dir-los als que sempre han guanyat, que ara han perdut, i que els que sempre hem perdut, ara hem guanyat”.

Anem per defensar cadascun dels vots del 27S; hem de ser forts a Madrid perquè al final s'hagin d'asseure a l'altre costat de la taula per negociar com hem de marxar”, ha afegit Capella.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem