Francesc Cardoner: "S’ha dirigit Valldoreix com si fos Barcelona”

Entrevistem els presidenciables a l'EMD de Valldoreix en les eleccions municipals del maig

Cardoner va ser president per CiU de l’EMD de Valldoreix entre el 2002 i el 2003, quan va substituir Miquel Paraira. El 2003 es va presentar per primera vegada i no va obtenir la presidència. Ara, es torna a presentar però com a independent, tot i que segueix sent militant d’Unió i d’un partit d’esquerres que no vol dir.

Per què decideix presentar-se a les eleccions? 

Sóc de Valldoreix de tota la vida i m’agrada tal com ha sigut sempre i sembla que últimament algunes línies polítiques van cap a una altra direcció. La gent m’ha demanat que em presenti i, com que tinc il·lusió, ho faré. 

Quines accions no li agraden? 

La gent li agrada Valldoreix amb cases unifamiliars, simbiosi amb la natura, harmonia... Ara s’està parlant de fer pisos a l’estació de Valldoreix, cosa que pot generar problemes d’aparcament. Són pisos com la Meridiana, amb finestres als túnels i al tren. És absurd. A més, els canvis de direcció també han generat problemes. S’ha dirigit Valldoreix com si fos Barcelona.

Hi ha participat la gent? 

La impressió és que s’han pres les decisions des del despatx d’algú que ha estudiat a Barcelona i es pensa que en sap molt. Tenim altres necessitats a Valldoreix. Ens hem mobilitzat i protestat i se’ns ha maltractat dient-nos que ens manipulaven.

Quines necessitats té Valldoreix

Té moltes necessitats. En les competències de Valldoreix, s’ha de millorar el manteniment: es podria fer un web amb un plànol on la gent pogués informar de qualsevol desperfecte. També s’ha de potenciar la participació i informació als veïns, per exemple, de Can Montmany fa quatre anys que no se’ns explica res. Fa anys que cal una centralitat cultural i social amb un teatre... i no s’ha fet res. Es prefereix fer pisos i un supermercat, que és el que dóna diners. 

Per què ara es presenta com a independent i no amb CiU

Em vaig voler presentar el 2007 i el 2011 però no vaig poder. Hi ha una maquinària de partit que em va impedir presentar-me en una decisió que no va passar per assemblea. Josep Puig és molt bona persona, però va ser escollit des de Sant Cugat i sembla que tingui les mans lligades amb l’Ajuntament

Quins avantatges o inconvenients té presentar-se com a independent? 

L’inconvenient principal és que no tens l’estructura del partit. Però l’aspecte positiu és que no tens les mans lligades amb ningú

 
Comentaris

Destaquem