Salvadó (ERC) substitueix al santcugatenc Damià Calvet al capdavant del Port de Barcelona

El santcugatenc havia manifestat la seva intenció de continuar en el càrrec al nou conseller de Territori, Juli Fernàndez

El santcugatenc Damià Calvet (Junts per Catalunya) ja no seguirà sent el president del Port de Barcelona segons ha avançat 'La Vanguardia' i han confirmat a l'ACN fonts de Govern. Amb això, el santcugatenc serà sustituit pel diputat i vicesecretari de coordinació interna d'ERC Catalunya, Lluís Salvadó. Fa uns dies, va ser la santcugatenca Marta Subirà la que va ser rellevada al capdavant dels Ferrocarrils.

Més info: Antoni Segarra, nou president d'FGC en substitució de la santcugatenca Marta Subirà

Calvet havia manifestat la seva intenció de continuar en el càrrec al nou conseller de Territori, Juli Fernàndez, dies després que JxCat abandonés l'executiu català. Tanmateix, l'escollit per presidir el Port de Barcelona ha estat Salvadó, el qual el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya li ha obert un judici oral per presumpta malversació, prevaricació, desobediència i revelació de secrets, arran dels preparatius de l'1 d'octubre, ja que llavors era secretari d'Hisenda.

La institució portuària és una empresa pública participada per la Generalitat, el govern espanyol i els ajuntaments de Barcelona i el Prat de Llobregat (els dos municipis on està localitzat el port). Amb tot, l'executiu de Pedro Sánchez serà doncs qui haurà de donar llum verda a aquest nomenament proposat per l'executiu de Pere Aragonès, amb la seva publicació final al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem