Sant Cugat aposta per potenciar els punts de càrrega de vehicles elèctrics

L'objectiu és afavorir una mobilitat sostenible, fomentant l'ús dels vehicles elèctrics

Sant Cugat comptarà amb un Pla Estratègic de Mobilitat Elèctrica amb l'objectiu de potenciar i fomentar l'ús de vehicles elèctrics, després que s'hagi presentat una moció institucional, presentada per Junts per Sant Cugat, el dilluns 18 d'octubre. Amb això, l'objectiu és afrontar la creixent implantació del vehicle elèctric a la ciutat, afavorint una mobilitat sostenible.

D'aquesta manera, tal com s'ha explicat en el Ple Municipal, "el transport per carretera suposa el 29% del total de les emissions en termes de CO2 equivalent a Espanya" i, amb l'objectiu de complir els objectius climàtics i mediambientals, "el transport ha de ser descarbonitzat". Amb això, l'objectiu és "accelerar la descarbonització de la mobilitat urbana, així com limitar el cotxe privat del centre de les ciutats i posar el vianant i els modes de transport més sostenibles a l'epicentre de la mobilitat".

A més, l'aposta pels vehicles elèctrics està ja palesa, i és que s'està incentivant "econòmicament l'adquisició de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de recàrrega privats", mentre que molts dels grans grups fabricants de vehicles han anunciat "no produir motors de combustió a partir del 2025". Una aposta que es veu ja reflectida en la venda de vehicles, i és que actualment "les vendes de vehicles totalment elèctrics superen els híbrids a escala mundial".

D'altra banda, com ha explicat Junts per Sant Cugat, el grup proposant, "la venda de vehicles elèctrics no acaba de prendre el mateix ritme que a la resta de països europeus a causa de la manca de punts de càrrega". A més, la formació ha assenyalat que la manca "d'infraestructura bàsica de càrrega, tant en l'entorn urbà com per a viatges entre poblacions, fa desistir a la ciutadania d'adquirir un vehicle elèctric".

Un vehicle elèctric en el punt de recàrrega del Pla del Vinyet a Sant Cugat FOTO: Arxiu

Un vehicle elèctric en el punt de recàrrega del Pla del Vinyet a Sant Cugat FOTO: Arxiu


Pel que fa a l'àmbit local, "la implantació de punts de recàrrega pot esdevenir un important motor econòmic per a la ciutat". No obstant això, actualment Sant Cugat "compta amb un 50% de punts actius menys respecte d'altres ciutats europees similars". Amb tot, l'objectiu "és afrontar una actualització urgent per donar resposta a l'evolució actual i de futur immediat de nous usuaris de vehicles elèctrics no contaminants".

Amb tot això, Sant Cugat ha acordat crear un Pla Estratègic de Mobilitat amb la intenció de "seguir impulsant els punts amb una infraestructura de càrrega pública que puguin donar servei als diferents districtes del municipi i cobrir les necessitats de residents, empreses i visitants". És per això que es promouran les accions o bonificacions "pel desplegament d'infraestructures de recàrrega elèctrica". D'altra banda, en el cas de punts de recàrrega privat, s'analitzarà la possibilitat "d'establir línies de suport que complementi les ajudes supramunicipals, via subvenció directa".

Finalment, amb l'objectiu d'impulsar la implantació de sistemes de vehicle elèctric compartit a la ciutat, "s'establirà un marc de col·laboració entre operadors públics i privats que permetin la implementació dels punts de càrrega a la nostra ciutat, alhora que realitzar campanyes d'informació i promoció del conjunt de punts de recàrrega elèctrica d'ús públic a la ciutat".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem