Sant Cugat aprova la moció que promou la construcció de dos intercanviadors ferroviaris

El projecte pretén optimitzar les infraestructures ferroviàries per tal de fer una ciutat més sostenible

Sant Cugat ha aprovat la mocio per promoure la construcció dels intecanviadors ferroviaris i millorar la línia R8 entre Martorell i Granollers. Arran del desenvolupament urbanístic del futur "ecobarri" Ca n'Ametller a l'entorn de l'actual parada de l'Hospital General i per millorar la mobilitat a la ciutat, els grups municipals han acordat instar als Governs de la Generalitat i al Govern de l'Estat a arribar a un acord per a la construcció i gestió dels intercanviadors ferroviaris d'Hospital General i Volpelleres; instar al departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori i a l'Autoritat del Transport Metropolità a l'augment de la freqüència de pas dels combois en la línia R8 i a trametre l'aprovació d'aquests acords a les administracions d'ambit local i nacional. 

Amb els vots a favor de Junts per Sant Cugat, ERC, la CUP, Ciutadans i el PSC s'ha fet un pas endevant per millorar la mobilitat a Sant Cugat. Francesc Duch (ERC), tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, ha presentat la moció i defensat que "si volem ser sostenibles hem d'optimitzar totes les infraestructures ferroviàries". Pere Soler (PSC) ha recalcat que la força de la moció "és la unitat i hi ha treball molt avançat respecte als intercanviadors". Considera que "primer hem de crear las infrastructuras. Lo més llògic es començar a fer estudis necessaris i després la inversió". A més, ha afirmat la necessitat d'una "estació central a Sant Cugat que millori les conexions a la ciutat". Per la seva part, Lourdes Llorente (CUP) ha dit que "l'objetiu es facilitar l'ús del transport als ciutadans de classes més humils a més de fomentar la movilitat sostenible". 

La regidora de Junts, Cristina Paraira, ha reivindicat la necessitar de accelerar l'execució i implementació del intercanviadors així com conseguir la inversió necessària per dur a terme el projecte. Per la seva part la regidora no adscrita, Múnia Fernández-Jordán, s'ha abstingut i considera que la moció esta plena de bones intencios, pero des de el seu punt de vista "l'urbanisme hauria de centrar-se en descongestionar el sòl de Can Mates i destinar-la a habitatge social". 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem