Sant Cugat buscarà alternatives residencials per ampliar l'oferta per a la gent gran

Entre les propostes destaca l'aposta per la 2a residència pública de Sant Cugat i models cooperatius com el 'Cohousing'

Sant Cugat ha aprovat impulsar el desenvolupament de fórmules residencials per ampliar l'oferta per a gent gran, amb una moció institucional proposada per Ciutadans Sant Cugat en el Ple Municipal, el dilluns 20 de febrer. Amb això, la moció busca manifestar-se a favor de la construcció de la 2a residència pública i l'aposta per altres models cooperatius com el Cohousing.

Actualment, en el municipi només existeix una residència pública, la Residència Santa Rosa, mentre que hi ha una desena de gestió privada o concentrada. D'aquesta manera, i davant l'augment de sol·licituds, Sant Cugat ha manifestat "el compromís de totes les forces polítiques del plenari pel desenvolupament del projecte de la 2a residència pública a Sant Cugat".

A més, una altra de les propostes que inclou la moció és "ampliar el debat sobre les diferències alternatives de models de residències per a gent gran, incorporant la fórmula de les residències Cohousing cooperatives". Aquest model té una cessió d'ús vitalici i garanteix la decisió i autonomia dels seus usuaris, permetent l'accés a "un preu més assequible pels usuaris". És per això que el Ple Municipal vol "impulsar campanyes informatives obertes sobre les característiques i possibilitats del 'Cohousing' a les persones interessades".

Finalment, Sant Cugat s'ha compromès a incloure aquest debat "en els fòrums de participació dels nous barris com Ca n'Ametller i a traslladar els acords als diferents consells de barri i a les principals entitats representatives de la tercera edat".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem