Sant Cugat commemorarà la Diada Nacional de Catalunya amb una desena d'activitats

Les entitats i partits polítics faran la tradicional ofrena floral, en una Diada marcada per la música i la dansa

Sant Cugat commemorarà un any més la Diada Nacional de Catalunya i ho farà amb quasi una desena d'activitats, el dilluns 11 de setembre. Com ja és habitual, el tret de sortida serà l'ofrena floral per part de les entitats i partits polítics a la plaça de Rafael Casanova, tot i que enguany, la commemoració més institucional amb el discurs de l'alcalde, Josep Maria Vallès (Junts per Sant Cugat) i les actuacions de música i dansa es duran a terme a la rambla del Celler, davant l'Ajuntament. En ambdós actes es finalitzarà amb el Cant dels Segadors.

Dins dels actes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya, l'Esquerra Independentista de Sant Cugat celebrarà el debat Quines han de ser les properes passes de l'Independentisme?, el divendres 8 de setembre a partir de les 19 hores a la plaça dels Quatre Cantons. En acabar el debat, a més, hi haurà un concert de Magari.

La Marxa de Torxes i havaneres

D'altra banda, Òmnium Sant Cugat, l’ANC i el Consell per la República celebraran la 9a Marxa de Torxes, el diumenge 10 de setembre a partir de les 20:30 hores. Amb sortida a la plaça de Rafael Casanova, la marxa passarà pel passeig de la Creu, el carrer de Sant Domènec, la plaça de Sant Pere i el carrer Major, per arribar finalment a la plaça de l’U d’octubre, on es farà la lectura del manifest. La marxa coincideix amb altres que se celebren arreu de Catalunya, per reivindicar el dret a la independència.

A més, Junts per Sant Cugat també ha organitzat la seva tradicional Cantada d'Havaneres, que se celebrarà el diumenge 10 de setembre a la plaça de Barcelona a partir de les 21:45 hores. La cantada comptarà amb el grup santcugatenc Els Nois de l'Eixida i hi haurà coca i rom cremat per a tothom.

Programa d'actes institucionals de l'Ajuntament de Sant Cugat

Plaça de Rafael Casanova

9 a 10.55 h. Ofrena floral dels partits polítics i entitats
11 h. Ofrena floral institucional
11.15 h. Cant conjunt dels Segadors

Rambla del Celler (davant de l'Ajuntament)

12 h. Actuació de la Societat Coral La Lira, recordant els 140 anys d'implicació amb el cant
12.15 h. Ball de l'homenatge, creat per en Joan Serra a càrrec de l'Esbart Sant Cugat i del grup Mediterrània
12.30 h. Parlament institucional a càrrec de l'Il.lm. Sr. Josep Maria Vallès, alcalde de Sant Cugat
12.45 h. Actuació de la Societat Coral La Lira i cant conjunt del Segadors

Plaça d'Octavià

20 h. Ballada de sardanes a càrrec de la cobla Ciutat de Terrassa. Organitzen: Entitat Sardanista i Ajuntament

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem