Sant Cugat en Comú i Podem Sant Cugat s'uneixen 'per guanyar les eleccions'

Ambdós espais polítics volen tornar a tenir presència en el Ple Municipal, després de quedar-se sense representació en les darreres eleccions municipals

En Comú Podem torna a ser una realitat a Sant Cugat, i és que Sant Cugat en Comú i el cercle de Podem Sant Cugat han anunciat que es presentaran com a una única candidatura de cara les pròximes eleccions municipals, tal com han assenyalat portaveus dels 2 espais polítics, el dimarts 30 de novembre. Amb això, ambdues forces s'alien de nou, després de quedar-se sense representació en el Ple Municipal en les darreres eleccions del 2019.

Ramon Gutiérrez, fins ara coordinador de Sant Cugat en Comú, s'ha mostrat ambiciós amb aquesta nova aliança: "Veiem la necessitat de treballar conjuntament perquè tenim moltes coses en comú i era estrany que anéssim separats en les darreres eleccions, hem après la lliçó. Ens presentem junts per guanyar les eleccions, i és que volem governar amb el nostre programa".

D'altra banda, Gutiérrez ha explicat que encara estan en una fase inicial i s'ha de definir el projecte i les estratègies: "No som espais uniformes en els quals tots pensem igual, sinó que hi ha tantes opinions com persones i les diferències ens enriqueixen. Els representants vindran donats en base del treball".

A més, Américo Ologaray, representant del cercle de Podem Sant Cugat, ha assenyalat la importància de treballar pels santcugatencs: "Volem constituir un projecte polític per poder arribar a les eleccions municipals amb un projecte ambiciós i que reculli les sensibilitats dels santcugatencs. Estem analitzant les problemàtiques municipals per treballar les nostres alternatives com a l'esquerra transformadora".

Una realitat que es vol traduir a la resta de Catalunya

La unió d'ambdues forces polítiques no es limita només a Sant Cugat, i és que la intenció de Catalunya en Comú i Podem Catalunya és unir forces als diferents municipis catalans amb l'objectiu de fer-se forts de cara a les pròximes eleccions municipals. Així ho ha explicat Agnès Petit, responsable d'organització de Catalunya en Comú: "Tenim la mirada posada en el 2023, perquè el trasbals municipal de les darreres eleccions ens va deixar sense representació municipal en ajuntaments destacables com a Sant Cugat. Tenim la voluntat de ser una organització sòlida, útil per a la ciutadania i que faci política pensant en la majoria de la ciutadania, més enllà d'una suma de sigles".

En aquesta línia s'ha posicionat Conchi Abellán, secretaria general de Podem Catalunya: "Volem tirar endavant aquest treball unitari amb l'objectiu de ser un espai ecologista, feminista i que l'eix central sigui la defensa dels drets humans. No volem que sigui l'acord de 2 espais, sinó posar en el centre Sant Cugat".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem