Sant Cugat crea un Consell de Barri per Volpelleres i unifica tot el centre

Can Barata, Sant Joan i La Guinardera formaran part del nou Consell de Barri de Volpelleres

Volpelleres tindrà el seu propi Consell de Barri. És una de les novetats impulsades pel govern municipal de Junts i Esquerra, que vol reconèixer la identitat pròpia i el dinamisme del barri més jove de Sant Cugat. D'altra banda, s'han eliminat els Consells de Barri del Centre Est, Centre Oest i Nucli Antic i es crearà un únic consell per tot el centre de la ciutat. La Floresta, Mira-sol, Les Planes, Volpelleres i Centre són els nous òrgans de participació territorial, que tenen l'objectiu de potenciar la participació veïnal en la presa de decisions a la ciutat.

El tinent d'alcaldia Carles Brugarolas (Junts) serà el president del Consell de Barri de Volpelleres. La regidora Esther Madrona (ERC) serà la presidenta del Consell de Barri del centre, que també comptarà amb Jordi Puigneró (Junts) com a vicepresident. 

El Ple Municipal de Sant Cugat ha aprovat aquest 15 d'abril la modificació del reglament dels Consells de Barri que permet aquests canvis. Hi han votat a favor el govern (Junts i ERC) i VOX, mentre que la resta s'ha abstingut.

Un únic consell per tot el centre

Per Francesc Duch, regidor de Participació, l'objectiu és "millorar la relació amb la ciutadania". A més, Duch ha fet referència al nou Consell de Barri del Centre, que inclou molta població: "Està previst que tingui particularitats per poder abarcar aquesta dimensió i les diferències entre el centre. El reglament permet que barris com Sant Francesc puguin seguir treballant en el seu àmbit". El regidor ha explicat que aquesta configuració respon a recomenacions tècniques i entenent que tots els barris del centre comparteixen reptes. 

Bergua: "El macrobarri del centre no respon a les necessitats de Sant Cugat"

El nou Consell de Barri de Volpelleres ha estat ben rebut per l'oposició, mentre que la creació d'un consell únic per tot el centre ha generat més dubtes entre alguns partits de l'oposició. Així ho ha reconegut la regidora del PSC Pilar Gorina. S'hi ha afegit Alfredo Bergua (PP): "El macrobarri del centre no respon a les necessitats de Sant Cugat. Són barris molt diferents entre ells i no és la fórmula més àgil pel treball del Consell de Barri". 

"A l'hora de generar espais de participació, les propostes mes idònies són les que s'acosten a les realitats més petites. Compartim que s'havien de fer canvis, però no ho veiem del tot clar", ha reflexionat Marco Simarro (CUP).

Gutiérrez: "Sant Francesc perd identitat política"

Ramon Gutiérrez (En Comú Podem) ha valorat positivament la creació d'un nou Consell de Barri per Volpelleres, però ha lamentat la unificació de tot el centre en un únic consell: "Els arguments socials, identitaris o de població que donen sentit al Consell de Barri de Volpelleres, donen sentit per Sant Francesc-Monestir, que són barris amb identitat pròpia". Per Gutiérrez, "Sant Francesc perd identitat política" amb la nova proposta. 

"És molt important que es pugui donar veu als veïns i puguin exposar les seves necessitats i problemes. Però també és necessari que els acords dels processos participatius siguin executats per l'Ajuntament", ha recalcat Marcos Rodríguez (VOX).

Els Consells de Barri de Sant Cugat

Són espais de trobada entre l’Ajuntament i el veïnat per treballar projectes i iniciatives d’interès per als barris, fer propostes i compartir accions comunitàries i col·laborar entre tots i totes per millorar els barris i la ciutat. Estan formats per representants de les entitats i associacions de cada barri i per vocals dels diferents grups polítics amb representació a l'Ajuntament. I són oberts a tota la ciutadania.

Consulta la distribució dels barris de Sant Cugat.

Consell del Centre

Inclou els barris de Eixample Sud, Centre, Parc Central, El Colomer, Can Gatxet, Pla de la Pagesa, Arxiu, Sant Domènec Est, Golf, Costa del Golf, Can Trabal, Roquetes, Coll Favà, Can Magí Nord, Can Magí sud, Sant Francesc, Monestir, Torre Blanca, Torre Negra, Can Bell, Calado i Can Gordi.

Consell de Volpelleres

Inclou els barris de Can Barata, Galliners, Can Sant Joan Nord, Can Sant Joan Sud, La Guinardera, Volpelleres i Sant Domènec Oest.

Consell de Mira-sol

Incorpora els barris de Mira-sol, Mas Gener, Can Cabassa, Ca n’Ametller, Can Mates Nord, Can Mates Est, Can Mates Oest, Bell Indret i Colònia Oller.

Consell de la Floresta

Integrat pels barris de La Serreta, La Muntanyesa, Can Llobet, Casino, Turó del Fumet, Buscarons, Sol i Aire i Mas Fortuny.

Consell de les Planes

Inclou els barris de Les Planes, Can Cortés i Can Borrull.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem