Sant Cugat crea un nou reglament per adjudicar els pisos socials segons la vulnerabilitat

Per primera vegada, les persones en situació administrativa irregular no quedaran excloses dels pisos socials

L'Ajuntament de Sant Cugat ha elaborat un nou reglament específic per a l’adjudicació de pisos socials a persones en risc de pèrdua d’habitatge. La proposta contempla la constitució d’una Mesa d’Emergències per fer la valoració objectiva de cada situació, tenint en compte el grau de vulnerabilitat. “Amb aquest nou reglament busquem atendre a les situacions de risc de pèrdua de l’habitatge i d’exclusió residencial des de la transparència en la gestió i l’accés directe de la ciutadania”, ha detallat Núria Gibert, tinenta d'alcaldia de Drets Socials, que ha assegurat que la prioritat és poder donar resposta a les persones amb més vulnerabilitat.

El text es portarà a aprovació inicial al ple municipal del proper dilluns i posteriorment s’obrirà un període d’al·legacions.

Gibert: "Fins ara no podien accedir a aquest recurs, patien una discriminació racista"

El nou reglament que vol impulsar el govern santcugatenc contempla dues grans novetats, que busquen ampliar el ventall de persones que es puguin beneficiar dels pisos socials en cas de pèrdua d'habitatge. Una d'elles és no estan excloses les persones que es troben en una situació administrativa irregular. "Fins ara no podien accedir a aquest recurs, patien una discriminació racista", ha emfatitzat Núria Gibert.

D'altra banda, es posa més fàcil la possibilitat de sol·licitar un pis social en cas de pèrdua de l'habitatge i la situació de vulnerabilitat. Així, la persona que es trobi en una situació de risc de pèrdua de l’habitatge pot presentar la sol·licitud a l’Ajuntament per ser valorat per la Mesa, encara que no estigui en seguiment per part de Serveis Socials (com fins ara). Un cop rebuda la sol·litud des de Serveis Socials es realitzarà l’estudi de la situació corresponent. "Eixamplem la mirada d'aquesta emergència", ha detallat la tinenta d'alcaldia. 

Fins ara, Sant Cugat no tenia llista d'espera per accedir a pisos socials. Però l'ampliació del públic destinatari, podria fer que no hi hagués habitatges per tothom. En aquest cas, la mesa d'emergències valoraria la situació de vulnerabilitat de cada persones. La violència de gènere, tenir menors o dependents a càrrec o la disponibilitat d'alternatives. En total, l'Ajuntament preveu destinar el 25% de cada promoció de Promusa a pisos socials per aquestes situacions d'emergència. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem