Sant Cugat crea un reglament per a l'atorgament de prestacions socials

El Ple Municipal dona suport gairebé unànim al text impulsat des del govern

L'Ajuntament de Sant Cugat ha creat un reglament per a l'atorgament de prestacions socials de caràcter econòmic que ha estat aprovat en el Ple Municipal d'aquest dilluns, 20 de març. El text impulsat des del govern ha estat presentat pel tinent d'alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància, Marco Simarro, i ha rebut el suport de tot el consistori, a excepció de l'abstenció de la regidora no adscrita Múnia Fernández-Jordán, que considera que els ajuts "discriminen als propietaris de béns immobles" i, en canvi, "beneficien a qui treballa en economia submergida".

Fins ara, aquestes prestacions socials es concedien amb barems interns, però amb el nou reglament específic es busca fixar el procés de forma objectiva i transparent. Un document que regula, a través de criteris tècnics i jurídics, totes les prestacions que es concedeixin, tant les directes com les de concurrència (convocatòries d'ajuts), i marca l'import màxim que es pot concedir anualment per a cadascun dels ajuts.

Una altra novetat del reglament és que, a l'hora de fer la valoració de les sol·licituds, combina els ja habituals criteris econòmics, sobretot l'indicador de la renda de suficiència (IRSC), amb criteris de baremació social, com els dèficits en les condicions d'alimentació o higiene; les dificultats d'accés o manteniment de l'habitatge; les situacions de risc per motius laborals (atur), de problemes de salut greu o de malaltia mental; l'existència de membres amb necessitats educatives especials; o les situacions de risc per a menors o persones vulnerables.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem