Sant Cugat defensa l'ampliació de l'aeroport del Prat amb el rebuig d'ERC i CUP

La proposta de l'Assemblea del Clima de rebutjar l'ampliació de l'aeroport ha comptat amb el supot d'ERC i CUP

L'Ajuntament de Sant Cugat s'ha mostrat favorable a l'ampliació de l'aeroport del Prat. El debat ha arribat al ple municipal amb una proposta de l'Assemblea del Clima, que ha reclamat el posicionament contrari a ampliar aquesta infraestructura. Junts per Sant Cugat, PSC i Ciutadans han defensat la necessitat del projecte, mentre que ERC i CUP han argumentat que no és desitjable.

Fortuny (Junts): "Diem sí a l'aeroport i diem sí a la Ricarda"

"És compatible treballar a favor del planeta i fer una aposta decidida i desacomplexada per guanyar un futur millor amb noves inversions. El hub internacional forma part d'aquest futur millor", ha defensat la portaveu de Junts, Carmela Fortuny, que considera que la no ampliació suposa "un retrocés important". "Diem sí a l'aeroport i diem sí a la Ricarda", ha emfatitzat Fortuny, que insistia: "No volem renunciar als 1.700 milions d'euros per la millora del sistema aeroportuari", ha insistit Fortuny.

Soler (PSC): "És imprescindible pel creixement de l'economia i la competitivitat de Catalunya

Un posicionament similar al del PSC, que ha atribuït l'aturada del projecte a la "divisió" al Govern de la Generalitat. "Estem a favor d'aquesta ampliació, és imprescindible pel creixement de l'economia i la competitivitat de Catalunya", ha assegurat el socialista Pere Soler, que ha argumentat que el projecte havia de ser "completament compatible amb el medi ambient i la convivència amb els veïns".

Blázquez (Ciutadans): "Es perd una oportunitat històrica"

"La no ampliació suposa negar-se a una dotació econòmica de l'Estat molt important i es perd una oportunitat històrica. És negar-se a la creació de riquesa i dir no a crear llocs de treball"; ha lamentat Sergio Blázquez, de Ciutadans. Blázquez ha lamentat que la proposta presentada, i votada a favor per ERC i CUP, digui que "el turisme no és benvingut".

ERC, contra l'ampliació

"Des d'ERC estem d'acord en rebutjar la proposta d'ampliació de la tercera pista de l'aeroport del Prat", ha sentenciat la regidora Alba Gordó, que també ha posat en dubte l'impacte sobre l'economia: "No està gens clar que una possible ampliació de l'aeroport sigui beneficiós per l'economia del país". L'impacte sobre l'entorn natural del Delta de Llobregat és un dels arguments esgrimits pels republicans.

Un posicionament que ha criticat la portaveu de Junts per Sant Cugat: "No l'he acabat d'entendre. El president Aragonès ha dit sí a l'aeroport i sí a la Ricarda".

Simarro (CUP): "És un suicidi"

La CUP ha portat al ple municipal la proposta de l'Assemblea pel Clima i ha mostrat el seu rebuig a l'ampliació. "Tot discurs favorable a l'ampliació de l'aeroport és un discurs suicida", ha denunciat el regidor Marco Simarro, que considera que és perpetuar el model que està provocant l'emergència climàtica. "És un absurd i les generacions futures ens ho recordaran. La responsabilitat que enarbolen alguns es carregarà el planeta", ha insistit.

Petició al govern de Sant Cugat

"Ampliar l'Aeroport del Prat és llençar-nos pel precipici", ha argumentat Pol Puig, de l'Assemblea pel Clima, que ha fet una esmena total al "model econòmic" que hi ha "darrera d'aquestes inversions". A més, ha emplaçat al govern de Sant Cugat, "suposadament compromès amb l'emergència climàtica", a dedicar més recursos i esforços a rebutjar aquests projectes.

Així, només ERC i CUP han votat a favor de la proposta de l'Assemblea de rebutjar l'ampliació de l'aeroport. Tot i això, els republicans s'han abstingut en un dels punts en què s'apostava pel decreixement de la infraestructura.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem