Sant Cugat dona suport al 25 N i lluita per erradicar la violència masclista

Des de l'Ajuntament afirmen que es tracta d'una lluita col·lectiva que necessita la implicació de tota la societat

L'Ajuntament de Sant Cugat, amb motiu del 25 N Dia Internacional per l'eliminació de la violència masclista envers les dones, dona suport al manifest unitari entre la Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, i les entitats municipals per l'erradicació la violència masclista. A més, referma la seva aposta en la lluita col·lectiva de la ciutat en el Ple del 20 de novembre. L'acord de la Junta de Portaveus ha comptat amb el suport de Junts, ERC, PSC, En Comú Podem i CUP, i el vot en contra de VOX. El Partit Popular ha decidit no posicionar-se.

Des de la Junta de Portaveus, afirmen que les violències masclistes són el principal problema de seguretat públic que té el país, "són un problema de tota la societat", asseguren en un comunicat. Per això clamen per una lluita col·lectiva que necessita la implicació de tothom. "Tenim encara molt normalitzades actituds i comportaments masclistes de menyspreu, ridiculització, control o dominació envers les dones i els seus cossos", així doncs asseguren que serà "una carrera de fons" on caldrà adoptar un paper proactiu en la prevenció i la detecció d'aquestes situacions.

L'Ajuntament, com a institució, es compromet a dedicar "tots els esforços i recursos necessaris per garantir el dret de les dones a una vida lliure de violències masclistes", el seu objectiu és acabar amb la vulneració dels drets humans de les dones i acabar amb el patriarcat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem