Sant Cugat en Comú enceta la precampanya amb optimisme per "fer una majoria d'esquerres"

Sant Cugat en Comú veu a prop la possibilitat de conformar una "majoria d'esquerres" a l'Ajuntament després de les eleccions municipals

Sant Cugat en Comú enceta la precampanya de cara a les tres eleccions que hi haurà en els pròxims mesos (les generals el 28 d'abril, i les municipals i les europees el 26 de maig). En aquest sentit, Ramon Gutiérrez, cap de llista de la formació en les municipals, ha assenyalat que la confluència veu "amb esperança l'horitzó de les eleccions del 26 de maig". "Creiem que podem conformar una majoria d'esquerres a l'Ajuntament", ha assenyalat. De fet, ha explicat que les 4 forces d'esquerres que hi ha al consistori (Comuns, CUP-PC, ERC-MES i PSC), tenen aquesta mateixa idea: "Si es dona aquesta suma, cap dels 4 contempla un escenari diferent", ha afirmat l'alcaldable dels comuns.

Cal destacar també, que la confluència ja ha elaborat l'esborrany del seu programa electoral per a les eleccions municipals, i ara està en fase d'esmenes, abans de passar a l'aprovació definitiva, que es realitzarà al mes de març. De totes maneres, Gutiérrez ja ha avançat que el programa girarà al voltant de 4 eixos fonamentals:

  • Combatre la desigualtat.
  • Habitatge i medi ambient.
  • Ciutat en xarxa: potenciar els valors en l'esport, la cultura, etc.
  • Ampliar els espais de participació ciutadana.

La precampanya

Amb tot, Sant Cugat en Comú ha explicat en roda de premsa que inicia la cursa de la precampanya amb diferents accions i propostes. D'una banda, la formació realitzarà un butlletí informatiu bimensual, que repartirà per totes les llars del municipi, per "explicar les idees i les propostes del programa". "Pretenem arribar a totes les cases de Sant Cugat perquè coneguin aquest projecte", ha explicat Gutiérrez. A més, la formació realitzarà diferents actes i activitats. De moment n'hi ha dues de concretades: una per parlar de cultura i la seva influència en la societat, que comptarà amb la presència del diputat de la formació al Parlament, Marcelo Exposito, que se celebrarà el 6 de març, a les 19:30 h, al Casal de Torreblanca; l'altra, se celebrarà el 13 de març, a les 19 h a l'Espai Comú, i tractarà sobre el paper de la dona en l'urbanisme.

El posicionament respecte a Podem Sant Cugat

En la roda de premsa, Aina Balada, membre de Sant Cugat en Comú, ha analitzat l'aflorament d'una possible llista sota el paraigua de Podem Catalunya, amb Gabriel Jover com a alcaldable. Balada ha assenyalat que Jover està inscrit a la confluència de Sant Cugat en Comú i que, fins i tot, ha participat en diferents assemblees de la formació: "Va crear aquestes primàries des d'un objectiu individual", ha afirmat Balada. De totes maneres, tot i la sorpresa, no tanquen la porta a dialogar amb Jover: "Som conscients que tenim una responsabilitat i no podem fragmentar el vot de l'esquerra. No tenim problemes en debatre i incloure més sensibilitats dins del nostre espai", ha assenyalat Balada. Això sí, Sant Cugat en Comú diu que ha de ser Jover el que es posi en contacte per parlar, explicar les seves posicions i perquè ha decidit fer aquest pas.

 
Comentaris

Destaquem