Sant Cugat en Comú ja té a punt el programa electoral "per no deixar ningú enrere"

Sant Cugat en Comú ha elaborat un programa electoral amb 253 propostes que pretén fer de Sant Cugat "una ciutat que es plantegi els reptes de futur com el canvi climàtic", amb "millor democràcia"

Sant Cugat en Comú ja té a punt el programa electoral amb el qual es presentarà a les eleccions municipals del mes de maig, i la formació l'ha presentat als mitjans de comunicació en una roda de premsa, en la qual el seu alcaldable, Ramon Gutiérrez, ha assegurat que el programa busca l'objectiu de fer de Sant Cugat "una ciutat que no deixi ningú enrere, que encara els reptes de futur com el canvi climàtic i la igualtat de gènere, i que compti amb una millor qualitat democràtica". Cal destacar que el programa s'ha elaborat a través de diferents reunions entre els militants del partit, que van començar al mes d'octubre, així com amb l'opinió de diferents experts de diferents àmbits.

El programa va aprovar-se definitivament en una assemblea, celebrada el passat dijous 21 de març. De totes maneres, l'alcaldable ha assegurat que no està tancat, ja que es poden afegir "aspectes d'actualitat que, potser ara, no hem tingut en compte", si a la formació els semblen rellevants. En total, són 253 propostes, dividides en 26 eixos i 4 capítols: ciutat habitable, ciutat cuidadora, ciutat en xarxa i ciutat compartida. A més, segons ha assenyalat Gutiérrez, el programa té 3 objectius principals: "Volem un Sant Cugat que acabi amb els lòbis i recuperi poder ciutadà; amb una política honesta, austera i compromesa; i una ciutat referent en temes de feminisme, que proposi una economia en el bé comú".

L'habitatge, futur i empoderament ciutadà

L'habitatge centra gran part del programa electoral, i és una de les principals prioritats per al partit, segons ha explicat Ramon Gutiérrez: "Plantegem com a principal proposta la qüestió de l'habitatge. Volem obligar a la construcció del 30% d'habitatge assequible", ha afirmat.

Els reptes de futur, però, també prenen una importància rellevant: "Apostem per ser líders en la lluita contra el canvi climàtic i en les polítiques feministes", ha explicat l'alcaldable en aquest sentit, que també ha volgut valorar el fet que el programa vol fer un gir a l'administració, apostant pel ciutadà, per un servei públic que funcioni per i per a tothom".

El Codi Ètic de Sant Cugat en Comú

En l'assemblea del dijous 21 de març, la formació també va aprovar un codi ètic, que compromet a tots els seus membres, així com al partit com a tal, sobretot en aspectes de transparència. Per això, els càrrecs electes hauran de fer pública la seva agenda, els seus ingressos i béns patrimonials, i rendir comptes amb la ciutadania.

 

 
Comentaris

Destaquem