Sant Cugat En Comú Podem es reivindica com la defensora de la igualtat social

L'alcaldable de 'Sant Cugat En Comú Podem', Ramon Gutiérrez, ha posicionat el partit com a garant de la lluita contra les desigualtats socials de la ciutat en un acte a la plaça de Barcelona

Sant Cugat En Comú Podem s'ha presentat com el partit que ha de fer front a l'augment de desigualtats socials d'una ciutat en creixement que aviat arribarà als 100.000 habitants. "Hem de preparar la ciutat per fer front a les desigualtats i per assumir que una gran ciutat com la nostra ja no és aquell poble de fa 40 anys i que hi ha molts serveis públics que necessitem", ha expressat Ramon Gutiérrez, candidat del partit a l'alcaldia de Sant Cugat. Ha pronunciat aquestes paraules aquest dimecres 26 d'abril en un acte celebrat a la plaça de Barcelona titulat A Sant Cugat + Drets + Justícia Social davant d'una vintena de persones.

Més info: En Comú Podem presenta l'alcaldable Ramon Gutiérrez com 'alternativa de la sociovergéncia'

Abans, però, la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI a l'Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, ha recordat que la campanya electoral és una "oportunitat per al seu partit d'explicar les polítiques socials que han dut a terme" i que Sant Cugat i Barcelona tenen una relació estreta, amb intercanvis de població que fa que "el que passi a Sant Cugat el 28 de maig ens importi també a Barcelona".

Més info: Eleccions municipals 2023 a Sant Cugat: els candidats

A més, de la formació santcugatenca Sant Cugat En Comú Podem ha destacat la capacitat de fer equip del candidat i que l'entrada dels comuns a l'Ajuntament és clau per posar les idees socials a l'agenda pública.

També ha centrat bona part de la seva intervenció a les polítiques socials que ha dut a terme l'Ajuntament de Barcelona els darrers anys. En aquest sentit, ha subratllat diferents eixos que han treballat com el programa Alimenta per garantir l'alimentació de tots els ciutadans; els complements a la renda que han impulsat i en els quals posen al centre l'infant; el programa FemTech per promoure dones programadores informàtiques; els principals programes relacionats amb les cures com el Barcelona Cuida, Respira o les Superilles per promoure un model d'equipaments públics a 15 minuts de cada ciutadà.

A l'esquerra, Laura Pérez, al centre, Aina Balada i a la dreta, Ramon Gutiérrez. FOTO: Josep Lluís Silva

A l'esquerra, Laura Pérez, al centre, Aina Balada i a la dreta, Ramon Gutiérrez. FOTO: JLS

D'altra banda, Ramon Gutiérrez, candidat de Sant Cugat En Comú Podem, ha recordat també que a la ciutat hi ha hagut durant més de 30 anys un govern que passava per alt la pobresa de la ciutat i ha recalcat que "bàsicament es prenien les mesures mínimes per no haver de veure la pobresa que hi havia a la ciutat".

Sobre l'acció de l'actual govern municipal ha destacat la tasca social que està desenvolupant, però ha lamentat que els programes socials "han quedat a les portes i que no s'ha fet suficient". "Encara queden moltíssima feina per fer", ha expressat Gutiérrez. I també ha volgut valorar les polítiques de Barcelona i, en concret, la idea de la ciutat dels 15 minuts. "Tenim la ciutat dels 15 minuts al centre, però no a la resta dels barris", ha remarcat Gutiérrez.

A més a més, ha reivindicat la qüestió de les cures, les quals ha dit que cal posar al centre i també ha defensat la reducció de les barreres arquitectòniques i les polítiques LGTBI.

Al principi de l'acte, la número 2 de la candidatura Sant Cugat En Comú Podem, Aina Balada, s'ha emmirallat amb la gestió de Barcelona i ha subratllat que és "la ciutat de més de 50.000 habitants que més ha invertit en polítiques socials".

A l'acte han assistit diferents personalitats històriques de l'esquerra alternativa de la ciutat com Joan Balada, expresident d'ICV a la ciutat o Roger Casamitjana, exregidora d'ICV-EUiA.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem