Sant Cugat es compromet a buscar solucions per pal·liar els efectes de la sequera

El Ple Municipal ha presentat la moció institucional proposada per Ciutadans

L'Ajuntament de Sant Cugat s'ha compromès a treballar per pal·liar els efectes de la sequera en una moció institucional del ple municipal d'aquest dilluns, 17 d'abril, a proposta del grup Ciutadans. Des del passat 6 de març, Sant Cugat es troba en situació d'excepcionalitat per la sequera com a part del sistema Ter-Llobregat, per la qual cosa es va aplicar el Pla Municipal en Situació de Sequera aprovat al Ple de juliol de l'any passat, amb mesures com la limitació del reg.

Més info: Entren en vigor les restriccions d'aigua per la sequera a Sant Cugat

La moció, però, considera que "les limitacions al reg amb aigua potable suposen un risc greu, no només per a la vegetació de la ciutat, sinó també per a la pràctica de certes activitats esportives que es duen a terme en terrenys de titularitat privada", per la qual cosa s'ha arribat a un seguit d'acords.

Així doncs, l'Ajuntament ha arribat al compromís de continuar analitzant i executant solucions de subministrament urgents per utilitzar aigües regenerades; estudiar la possibilitat de continuar augmentant l'aprofitament d'aigües pluvials, prioritzant els edificis públics existents i de nova construcció; continuar intermediant entre comunitats de propietaris, clubs esportius i proveïdors d'aigües regenerades per possibilitar el seu ús als propietaris d'instal·lacions que no siguin de titularitat municipal; continuar la implementació de forma efectiva de les mesures del Pla Municipal en Situació de Sequera i informar la ciutadania sobre aquestes accions.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem