Sant Cugat es posiciona al costat dels drets LGTBI

Una declaració institucional de l'Ajuntament es posiciona pel Dia de l'Alliberament i Orgull LGTBI

El 28 de juny es commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, i Sant Cugat ho farà reconeixent i agraint la tasca feta durant anys per les entitats, associacions, institucions i ciutadania entorn la conquesta dels drets i les llibertats per a les persones del col·lectiu.

Així, tots els grups municipals s'han unit en una mateixa declaració: "Des de l’Ajuntament de Sant Cugat tenim el repte de continuar impulsant polítiques LGTBI d’abast transversal, des del treball conjunt amb les administracions públiques i el món associatiu per generar les sinergies necessàries en la representació d’aquesta realitat social", s'explica al document institucional presentat al ple municipal de juny. "Les dades mostren que l'LGTBI-fòbia encara és present al nostre voltant. Des de l'octubre de l'any 2014 es comptabilitzen 1.155 incidències per LGTBI-fòbia a Catalunya, i en el que portem d'any ja hi sumem 84".

El Ple Municipal també destaca a la declaració una altra dada: "És innegable que la societat està canviant i moltes de les ments joves comencen a viure la sexualitat i desitjos de manera més oberta", afirmen. "Les dades de l'enquesta CIS del 2021 indiquen que un 82,7% de les persones entre 18 i 24 anys es considera heterosexual, mentre que l'any 2016 la xifra superava el 90%".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem