Sant Cugat garantirà la preservació i conservació del Monestir i el seu entorn

A partir d'una moció institucional, el municipi vol aplicar diferents mesures de seguretat per protegir i garantir el conjunt escultòric

Sant Cugat farà un estudi sobre totes les mesures necessàries per a l'adequada conservació i preservació del Monestir, després que Junts per Sant Cugat hagi presentat una moció que ha esdevingut institucional en el Ple Municipal de juliol, celebrat el dilluns 19. Amb això, l'objectiu d'aquesta moció és garantir protecció i seguretat al Monestir i el seu entorn, patrimoni històric de la ciutat.

El Monestir de Sant Cugat, antiga abadia benedictina, va ser construït entre els segles IX i XIV i declarat Bé Cultural d'Interès Nacional, l'any 1931. A més, el 2017, a través d'un acord amb la Parròquia de Sant Pere d'Octavià, la titularitat de tot el conjunt monumental va passar a ser municipal.

D'altra banda, durant el 2016, es va constituir la Comissió Gestora del Monestir de Sant Cugat, una comissió encarregada d'elaborar un Pla Director dels arranjaments més importants i un Pla d'Usos del seu entorn, a part de potenciar accions de recerca, coneixement, difusió i sensibilització.

Amb tot això, Sant Cugat s'ha compromès a fer un estudi de totes les mesures necessàries per a l'adequada conservació i preservació del Monestir en el seu Pla Director i en el seu Pla d'Usos, unes mesures que s'anunciaran als membres de la Comissió Gestora del Monestir de Sant Cugat: l'Ajuntament de Sant Cugat, la Generalitat de Catalunya, la Parròquia de Sant Pere d'Octavià, el Bisbat de Terrassa, la Diputació de Barcelona, la UAB i el Grup d'Estudis Locals de Sant Cugat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem