Sant Cugat veu la llei del lloguer com una oportunitat per reduir els preus

La nova llei regula el creixement del lloguer i s'aplicarà a Sant Cugat

La nova llei de regulació del preu del lloguer ja s'aplica a Sant Cugat. L'objectiu de la normativa és contenir els preus del lloguer després d'anys d'increment i facilitar l'accés a l'habitage. Sant Cugat és una de les zones del país amb falta d’habitatge assequible i, per tant, s'hi aplica la nova llei.

Més info: Tot el que has de saber sobre la nova regulació del preu dels lloguers

A trets generals, els nous contractes s’hauran de cenyir al preu que marqui l'Índex de Referència i no el podran superar. En cas que l’immoble hagi estat arrendat per sota del preu de referència durant els darrers 5 anys, la llei impedeix que el propietari n’apugi el lloguer. La nova norma rebaixarà els preus que ara estan per sobre de l’Índex i, a més, congelarà els que s’hi situen per sota.

"Una gran oportunitat"

L’equip de govern de Sant Cugat celebra la nova llei del lloguer i espera que els preus "deixin de créixer com ho han fet any rere any i fins i tot que ens alguns casos puguin rebaixar-se". “

Sant Cugat és una de les ciutats del país amb els preus més alts dels habitatges. Tots esperem que aquesta sigui una gran oportunitat i una nova eina que contribuirà a revertir un dels grans problemes que té la ciutadania: l’accés a un habitatge assequible”, apunta l'alcladessa Mireia Ingla, en un comunicat.

Des del govern municipal es comprometen a seguir impulsen iniciatives per rebaixar els preus, com la promoció de més habitatge públic o la posada en marxa del Punt de mediació entre propietaris i inquilins per renegociar lloguers.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem