Sant Cugat mantindrà l'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència

El Ple municipal ha rebutjat la proposta de PP i Ciutadans de trencar l'acord amb l'associació

Sant Cugat mantindrà l'acord d'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) signat el 19 de desembre de 2011. D'aquesta manera, la majoria de les formacions representades al Ple han rebutjat la proposta del PP i Ciutadans de trencar aquest acord després de la resolució judicial que declara nuls els acords de Ple i els decrets signats a l'Ajuntament de Reus sobre l'adhesió i el pagament de quotes del municipi a l'AMI.

Àlvaro Benejam, del Partit Popular, ha mantingut que l'acord "no s'adapta a la neutralitat dels poders públics", i Aldo Ciprian, per part de Ciutadans, ha emplaçat a Sant Cugat a destinar l'aportació econòmica que fa a l'AMI a "entitats que treballen pel bé de la ciutat".

ICV-EUiA i PSC han anunciat que s'abstindrien. En el primer cas, "per no estar d'acord amb l'argument del PP, i perquè ja ens vam abstenir quan es va acordar; en el segon, perquè "respectem les decisions democràtiques d'aquest ple".

Per part d'ERC-MES, Èric Gómez ha remarcat que la "la moció té l'origen en una sentència concreta, i n'hi ha 13 en el sentit contrari", emfatitzant que "és una sentència política". Núria Gibert, de la CUP-PC, ha parlat en la mateixa línia. "Els jutjats se cenyeixen a una llei que va en contra dels nostres posicionaments", ha afirmat, defensant la legitimitat de l'AMI.

També Carmela Fortuny (Convergència) ha defensat la conveniència de l'associació i de l'acord. "Seguirem amb aquesta adhesió", ha remarcat.

La moció s'ha rebutjat amb els vots en contra de Convergència, CUP-PC, ERC-MES i Dimitri de Franc, les abstencions de PSC i ICV-EUiA, i els vots a favor de PP i Ciutadans.

 

Mireu les millors imatges​ del ple municipal. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem