Sant Cugat mostra el seu suport a les persones refugiades

L'Ajuntament de Sant Cugat activarà tots els mecanismes que estiguin al seu abast per garantir l'acollida de persones refugiades

Sant Cugat ha mostrat el seu suport als refugiats pel Dia Mundial de les Persones Refugiades durant el ple municipal adherintse al Manifest del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament dilluns 20 de juny. Sant Cugat defensat els drets de les persones refugiades i busquen garantir "vies legals i segures que garanteixin la vida de la població en moviment, perquè el refugi és un dret, i l'acollida digna, una obligació".

Segons el manifest "milers de persones estan encallades a camps de persones refugiades a Grècia, al corredor dels Balcans, a Iran i Pakistan, al Líban, Palestina...". Davant d'aquesta crisi, el municipalisme català "ha de tenir un paper important en la lluita contra l'oblit i la discriminació" han defensat durant la sessió plenaria.

L'Ajuntament de Sant Cugat es compromet a "seguir treballant per revertir la situació inhumana en què es troben milers de persones arreu. També activar tots els mecanismes que estiguin al nostre abast per garantir una acollida digna".

Segons l'organització Caminando Fronteras, el 2021 va ser l'any més mortífer a la frontera Occidental Euroafricana des que en tenen registre, amb 4.016 morts en 214 naufragis, el que equival a una mitjana de 12 persones mortes o desaparegudes al dia.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem