Sant Cugat rebutja el maltractament a la gent gran

El municipi es compromet a "estimular dinàmiques familiars sanes" amb l'objectiu d'eliminar i prevenir el maltractament en la vellesa

El Ple Municipal ha mostrat el seu suport al Dia Mundial de Sensibilització sobre el Maltractament a la Gent Gran, un dia que es va celebrar el darrer dimecres 15 de juny. Amb això, amb una declaració de la junta de portaveus durant el ple de juny, el dilluns 20, el municipi vol sensibilitzar a la ciutadania dels maltractaments que pateixen les persones grans.

Així doncs, aquest manifest recull que maltractament a la gent gran "és una realitat que, segons alguns estudis internacionals, afecta al voltant del 18% de les persones d'aquest col·lectiu" i denuncia que és un acte que causa "dany o sofriment a una persona d'edat, o la manca de mesures apropiades per evitar-ho".

L'objectiu d'aquesta adhesió, d'aquesta manera, és posar fi al maltractament que pateix aquest col·lectiu: "L'objectiu d'aquest dia és proporcionar a les comunitats de tot el món una oportunitat per promoure una millor comprensió dels maltractaments que pateixen les persones grans mitjançant la sensibilització sobre els processos culturals, socials, econòmics i demogràfics que els afecten".

Amb tot, l'Ajuntament ha mostrat el seu compromís per "fer tot el possible per eliminar els estereotips i els estigmes sobre l'envelliment i a estimular dinàmiques familiars sanes que
permetin construir ponts intergeneracionals que portin a eliminar i prevenir el maltractament en la vellesa".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem