Sant Cugat referma el seu suport i compromís amb el poble sahrauí

La Junta de Portaveus del ple ha aprovat una declaració de la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí

Sant Cugat ha tornat a defensar el seu suport i compromís amb el poble sahrauí aquest dilluns al ple municipal. La Junta de Portaveus ha aprovat una declaració de la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS) per sumar-se a la commemoració de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) el 27 de febrer. En aquest sentit, el consistori penjarà la bandera sahrauí en algun punt "destacat" de la ciutat. El text aprovat denuncia "la vulneració dels drets humans" per part del Regne del Marroc en aquest territori i els acords i activitats econòmiques que contribueixen "a l'espoli i esgotament dels recursos naturals" del Sàhara Occidental. La declaració s'ha aprovat amb el vot de tots els grups municipals, excepte Vox, que hi ha votat en contra.

Aquesta declaració arriba amb motiu del 48è aniversari de la RASD i, com cada any, la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí aposta per reafirmar el suport i el reconeixement a aquesta "lluita". Per això, l'entitat també reclama al govern espanyol que tingui una "actitud proactiva favorable" a la realització d'un referèndum d'autodeterminació al Sàhara Occidental i que reformi el reglament de reconeixement de l'estat d'apàtrida per garantir la protecció de les persones sahrauís que en són sol·licitants a l'Estat espanyol.

Per altra banda, el ple municipal també ha acordat instar a totes les administracions que promoguin la inclusió d'un mecanisme d'observació i protecció dels drets humans de la població sahrauí que vetlli per preservar l'esperit pacífic, desmilitaritzant i democràtic de la resolució del conflicte.

La relació de Sant Cugat amb el poble sahrauí
La ciutat ha acollit durant més de dues dècades el programa d'acollida d'infants del Sàhara Occidental 'Vacances en Pau'. A més, també ha aprovat en diverses ocasions mocions i declaracions institucionals de suport al poble sahrauí. Des de 2020, l'Ajuntament forma part de la CCASPS després que el ple ho votés de manera unànime.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem