Sant Cugat se centra en les agressions sexuals pel Dia contra la Violència vers les Dones

Pel 25-N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones, la ciutat organitza diverses activitats

L'Ajuntament de Sant Cugat ha pactat el seu manifest pel 25-N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones, on posa èmfasi en les violències sexuals, que defensa són "les més prevalents, les més invisibilitzades i les més naturalitzades", allunyant-se dels tòpics i visibilitzant els diversos espais i formes com es poden patir.

Per tant, no només parla de l'agressió física sinó també de "el poder de fer sentir vergonya, de responsabilitzar i culpabilitzar" la dona víctima de violència. A més de "el poder de cosificar, d'humiliar, de dominar, de disciplinar, de generar por i de restringir la llibertat de les nenes, les adolescents i les dones, i de crear l’expectativa social que els homes han de prendre la iniciativa en el sexe i no aturar-se fins rebre una negativa directa. Fins i tot el poder d’ignorar una negativa o de traspassar els límits amb la insistència".

Així, divendres 25 de novembre es llegirà la declaració amb motiu de la commemoració i reivindicant la feina dels col·lectius feministes per posar sobre la taula aquesta problemàtica.

"Els feminismes han impulsat dos grans canvis. En primer lloc, han posat el consentiment al centre. La llibertat sexual inclou practicar sexe tan sovint com es vulgui i amb qui es vulgui, així com rebutjar fer-ho. Això interpel·la tota la societat i especialment als homes, perquè es desprenguin dels estereotips i dels rols de gènere en què els socialitza el patriarcat, perquè aprenguin a identificar en ells mateixos i en el seu entorn d’amistats, familiars i companys de feina o d’oci totes aquelles actituds i conductes que legitimen, banalitzen o que directament constitueixen violència sexual. 
 
I, en segon lloc, els feminismes han exigit que es faci efectiva la diligència deguda dels poders públics i que s’erradiqui tota forma de violència institucional. Una responsabilitat que abasta tant les polítiques de prevenció com les de reparació, les quals han d’estar suficientment dotades de recursos econòmics i requereixen la màxima col·laboració i cooperació interinstitucional i intersectorial."

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem