Sant Cugat se sumarà a 'Ciutats per la vida' contra la pena de mort

Més de 2.000 ciutats s'uneixen un any més a aquesta campanya

El 30 de novembre, Sant Cugat se sumarà a més de 2.000 ciutats de tot el món que un any més s'il·luminaran per mostrar el rebuig a la pena de mort, un càstig que, tal com diu la declaració, viola el Dret a la Vida proclamat en la Declaració de Drets Humans. Així s'ha decidit amb una declaració que a Sant Cugat s'ha fet efectiva durant el ple municipal de dilluns 21 de novembre.

Aquesta campanya, Ciutats per la Vida, commemora la primera abolició de la pena capital en el Gran Ducat de la Toscana, el 1786. El 1977, quan Amnistia Internacional va començar a lluitar contra la pena capital, només 16 països l’havien abolit totalment a la seva legislació i a la pràctica. En l’actualitat, 106 països al món l’han abolit ja per complet. 

No obstant això, la declaració afirma que en el darrer any s’ha produït un augment de les condemnes de mort. El 2021, Amnistia Internacional va registrar un 20% d’increment de les execucions en relació al 2020, i més de 28.000 persones segueixen avui dia en el corredor de la mort a tot el món. Pel que fa als països, la majoria de les condemnes, segons l'entitat, es van produir a la Xina, l’Iran, Egipte, l’Aràbia Saudita i Síria, per aquest ordre.

Així, l'Ajuntament de Sant Cugat i les altres 2.000 ciutats volen reafirmar la seva oposició a la pena de mort "en tots els casos sense excepció, amb independència de la naturalesa i les circumstàncies del delicte, de la culpabilitat, innocència o altres característiques de la persona i del mètode emprat per l’Estat per dur a terme l’execució", segons detalla el manifest. 

A més de mostrar el rebuig a la pena de mort, des de la declaració institucional s'exigeix als governs de tot el món que facin els passos necessaris per a la suspensió total de les execucions i l’abolició universal de la pena de mort.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem