Sant Cugat tindrà 5 alcaldes accidentals durant l'agost

Els tinents i les tinentes d'alcaldia Pere Soler, Esther Madrona, Elena Vila, Lourdes Llorente i Francesc Duch substituiran Mireia Ingla en condició d'alcaldes i alcaldesses accidentals

Sant Cugat tindrà 5 alcaldes i alcaldesses accidentals durant el mes d'agost, fent les funcions de l'alcaldessa, Mireia Ingla, mentre aquesta sigui de vacances (del 5 d'agost a l'1 de setembre). Pere Soler, Esther Madrona, Elena Vila, Lourdes Llorente i Francesc Duch, per aquest ordre, exerciran d'alcaldes i alcaldesses accidentals durant uns dies, amb la qual cosa els tres partits que formen l'equip de Govern estaran representats. A més, tots 5 són tinents o tinentes d'alcaldia. Així, el repartiment quedarà de la següent forma.

  • Del 5 al 9 d’agost – Pere Soler (TA Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat)
  • Del 10 al 13 d’agost – Esther Madrona (TA Cultura, Educació i Universitat, Esports, Joventut i Memòria Històrica)  
  • Del 14 al 18 d’agost – Elena Vila (TA Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç)
  • Del 19 al 25 d’agost – Lourdes Llorente (TA Bon Govern, Transparència i Participació)
  • Del 26 d’agost a l’1 de setembre – Francesc Duch  (TA Desenvolupament Urbà, Habitatge, Sostenibilitat, Via Pública i Benestar Animal)

Qui és qui?

Pere Soler (51 anys): El tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat és primer secretari del PSC de Sant Cugat des del 2014 i portaveu socialista a l'Ajuntament des de l'any 2015, tot i que la seva trajectòria política es remunta força enrere, ja que l'any 1984 va formar part del secretariat de les Joventuts Socialistes de Catalunya de la federació de Barcelona. L'any 1999 va formar part de la llista electoral dels socialistes encapçalada per Jordi Menéndez, i repetiria a les llistes per a les eleccions de 2003 - en aquell any també va formar part de la candidatura de Maragall a la Generalitat -, 2007 i 2011, abans d'anar com a candidat a les municipals del 2015. En l'àmbit professional, Soler és tècnic de l'àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Esther Madrona (29 anys): Madrona debuta en la política municipal en aquest mandat amb ERC-MES, tot i formar part de la llista electoral de la formació republicana en les eleccions municipals del 2015. En el nou mandat, derivat de les municipals del maig del 2019, després de ser la número 3 de la llista electoral i amb el pacte entre el seu partit, el PSC i la CUP és la tinent d'alcaldia de Cultura, Educació i Universitat, Esports, Joventut i Memòria Històrica. En l'àmbit professional és tècnica de comunicació i dinamitzadora cultural. Actualment treballa a la Casa Orlandai, un centre cívic al barri de Sarrià de Barcelona que funciona a través de la gestió comunitària. Abans, però, va treballar a La Unió Santcugatenca, entitat de la qual va ocupar fins just després de les municipals la vicepresidència, i al TOT Sant Cugat.

Elena Vila (35 anys): Elena Vila és una altra debutant en la política municipal, i ocupa la tinència d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç. En les eleccions municipals es presentava com a número 2 del PSC, i tot i que serà el seu primer mandat amb càrrec públic al consistori, coneix de prop l'Ajuntament, on ha treballat com a tècnica, des del juliol del 2017, encarregant-se de l'assessorament i l'elaboració tècnica de plans i projectes estratègics territorials i de millora de l'ocupabilitat. Abans també havia treballat per l'Ajuntament de Premià de Mar (del 2016 al 2017), per l'Ajuntament de Rubí, com a tècnica de Relacions Ciutadanes (2007 - 2016) i per la Diputació de Barcelona, com a agent local de Diversitat i Ciutadania (2006 - 2007).

Lourdes Llorente (55 anys): L'actual tinent d'alcaldia de Bon Govern, Transparència i Participació és també relativament nova en la política municipal, i és que va entrar a l'Ajuntament com a regidora de la CUP-PC a mitjans del passat mandat - l'any 2017 -, substituïnt a Ramon Piqué, que va deixar el càrrec per motius personals. En les eleccions del 2019, Llorente ha estat la número 2 de la llista de la CUP i en l'àmbit professional té una llarga trajectòria com a adbocada. D'altra banda és una persona molt vinculada a l'esport santcugatenc i, de fet, va presidir la Coordinadora d'Entitats Esportives i el Club de Karate de Sant Cugat.

Francesc Duch: Un altre debutant en la política municipal, va ser el número 2 d'ERC-MES per a les eleccions municipals -l'any 2015 va ser número 9 de la llista de la coalició d'esquerres en condició d'independent. Duch és l'actual tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Habitatge, Sostenibilitat, Via Pública i Benestar Animal, i ha estat una persona molt vinculada al teixit associatiu i a la societat civil de Sant Cugat exercint, per exemple, de president del Club Muntanyenc des del 2004 fins al 2008. En l'àmbit professional és llicenciat en Arquitectura per l'ETSAV i treballava al Servei d'Intervenció en l'Edificació de l'Ajuntament. També ha estat vinculat al grup de treball sobre Mobilitat i Habitatge del consell de barri de la Floresta, on viu actualment.

 

 
Comentaris

Destaquem