Sant Cugat tindrà més col·legis electorals en les eleccions del 14-F, per la Covid-19

Sant Cugat tindrà dos col·legis electorals més, un al PAV3 i l'altre al Museu del Còmic

Sant Cugat comptarà amb dos col·legis electorals més en les eleccions catalanes del 14 de febrer, per fer front amb més garanties als riscos de la Covid-19 disminuint aglomeracions. Així, el PAV3 i el Museu del Còmic esdevindran col·legis electorals en aquestes eleccions.

Amb tot, el municipi passarà dels 35 als 37 col·legis electorals, tot i que mantindrà el mateix nombre de meses (89).

Les afectacions

  • Dues meses del Centre d’art Maristany passen al PAV3
  • Una mesa del Club Muntanyenc passa a l’Aula del Museu del Còmic

Els canvis afectaran aproximadament un total de 1.900 electors i electores: 700 passaran a votar al Museu del Còmic i 1.200 al PAV3. Pel que fa al cens, un total de 63.274 electors i electores tindran dret a vot a Sant Cugat. Tot i ser pràcticament definitiva, aquesta xifra encara podria canviar una vegada s’incorporin les reclamacions que s’hagin pogut efectuar. El cens es va tancar en data 1 de novembre. Aquest cens suposa un augment d’un 2’1% respecte les darreres eleccions generals, celebrades el 10 de novembre del 2019. Llavors van tenir dret a vot 61.934 ciutadans i ciutadanes.

Vot per correu

Des de la convocatòria de les eleccions i fins el 4 de febrer les persones que desitgin votar per correu han d'enviar la sol·licitud de vot a l'Oficina del Cens Electoral.

La sol·licitud de vot per correu es pot fer:

  • Per via telemàtica, amb certificat electrònic reconegut, a través del web Correos.es
  • Presencialment, entregant personalment l'elector o electora l'imprès a qualsevol oficina de Correus. S’ha d’acreditar la identitat mitjançant:
    • El document nacional d’identitat (DNI)
    • El passaport (amb fotografia i signatura del titular)
    • El carnet de conduir (amb fotografia i la signatura de la persona titular)

Només en cas de malaltia o incapacitat, acreditades mitjançant un certificat mèdic oficial, una persona que no sigui la interessada pot cursar la sol·licitud de vot per correu, per a la qual cosa ha d’estar autoritzada per un document notarial o consular estès individualment (en aquests casos, tant el certificat mèdic com l'escriptura notarial o consular són gratuïts). Una vegada l’Oficina del Cens Electoral admet la sol·licitud de vot, ja no es pot votar de forma presencial a la mesa.

200 treballadors

L’Ajuntament està organitzant un dispositiu especial amb gairebé 200 treballadors per garantir el bon funcionament dels comicis. El dispositiu inclou la logística, el suport informàtic, la informació al ciutadà, el suport tècnic i la vigilància als col·legis i els cossos de seguretat. Un operatiu que implica les àrees de Serveis Urbans, Seguretat Ciutadana, Padró i Serveis Generals, Comunicació, Educació, Ocupació i Presidència. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem