Sant Cugat vol ampliar el servei de recollida de voluminosos a 2 dies a tots els barris

El Ple Municipal ha donat llum verda a la proposta d'un nou contracte dels serveis de recollida, el qual inclou la recollida de voluminosos i el manteniment de l'Ambiteca

Pas endavant en els serveis de recollida de voluminosos i de la fracció vegetal, després que tots els regidors del Ple Municipal de Sant Cugat hagin votat a favor d'una nova proposta de l'expedient de contractació, el dilluns 5 de setembre, en un ple extraordinari. Amb això, aquesta proposta inclou incrementar un 60% de la partida anual actual amb l'objectiu d'optimitzar el servei i millorar la gestió dels residus.

La proposta d'aquest nou servei inclou la recollida de voluminosos, de cartó comercial, de fracció vegetal i la recollida de piles i florescents dels establiments, a més del manteniment i gestió de l'Ambiteca, el punt verd del Mercat de Torreblanca, la deixalleria de Can Calopa i les 2 deixalleries mòbils municipals. Entre les novetats que inclou aquesta proposta hi ha la recollida de bicicletes i abocaments abandonats, ampliar a 2 dies la recollida de voluminosos de tots els barris de Sant Cugat (i no només del centre com fins ara), o fer una recollida a demanda de la fracció vegetal, a més d'ampliar l'horari de l'Ambiteca, que obriria de dimarts a diumenge.

Així doncs, aquest nou contracte pressuposa una despesa de 6.124.158,66 euros (1.531.039,66 anuals i amb 2 opcions a pròrroga anuals), el qual s'adjudicarà només a empreses del tercer sector. José Gallardo (PSC Sant Cugat), regidor de Serveis Urbans de l'Ajuntament, destaca la millora d'aquest nou contracte: "Aquesta proposta ens ajudarà a millorar la gestió dels residus i optimitzar el servei de recollida. A més, ens ajudarà a potenciar l'economia circular del municipi, fomentant la reutilització i la disminució i ajudant a reduir les emissions".

La proposta ha estat ben vista per la resta de partits polítics, els quals han votat favorablement a la proposta, tal com ha especificat el regidor de Ciutadans Sant Cugat, Sergio Blázquez: "Valorem el nou servei de recollida que tindrem, tot i que ens hauria agradat poder votar-lo abans". Per la seva banda, el regidor de Junts per Sant Cugat, Eloi Rovira, ha incidit en seguir apostant per les campanyes de comunicació "per millorar l'eficiència d'aquest servei de recollida, deixant correctament els voluminosos quan toca".

Amb tot, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla (ERC Sant Cugat), ha valorat la unanimitat de totes les forces polítiques en aquesta proposta: "És important veure que tots som conscients i que no només és una preocupació de l'actual equip de govern, sinó de tots els partits. Aquest acord ens ajudarà a dotar a Sant Cugat dels serveis públics que mereix la ciutadania".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem