Sant Cugat vol apostar per la cal·listènia amb la instal·lació de nous recintes

El municipi estudiarà aquells indrets en els quals no està coberta la demanda i construir el primer d'ells per a la primavera del 2022

Sant Cugat es compromet a instal·lar nous circuits i recintes de cal·listènia amb l'objectiu de potenciar la pràctica d'aquest esport, tal com s'ha notificat en el ple municipal amb una moció institucional, a proposta de Ciutadans de Sant Cugat, el dilluns 15 de novembre. D'aquesta manera, el municipi construirà el primer recinte per a la primavera del 2022 amb la intenció d'impulsar aquest esport, sobretot entre els joves.

Així doncs, i com ha explicat la formació taronja, un 67% de la població santcugatenca es troba entre la franja d'edat entre els 14 i 64 anys, una franja en la qual es posseeixen les millors capacitats per a realitzar esport i en la qual s'aconsella fer exercici moderat de manera rutinària. D'altra banda, tal com han assenyalat, la cal·listènia està en creixement, ja que és un esport que s'adapta a la intensitat i dificultat dels usuaris, a més que és gratuït i accessible per a tothom. No obstant això, actualment només alguns barris de Sant Cugat disposen d'aquests circuits, com el Parc de la Pollancreda, Mira-sol o el Turó de Can Mates.

És per això que, gràcies a aquesta moció institucional, l'Ajuntament es compromet a estudiar "aquells llocs de la ciutat en els quals sigui possible la instal·lació de recintes o parcs de cal·listènia els més complets possibles, accessibles per a persones amb mobilitat reduïda i que serveixin per potenciar aquesta disciplina esportiva", a més de la seva necessitat d'instal·lar il·luminació per "ampliar les hores d'ús de les infraestructures". A partir de l'estudi, es vol procedir a la instal·lació d'aquests circuits, "assegurant que el primer d'ells estigui construït la primavera del 2022" i fer una difusió "amb l'objectiu d'augmentar el coneixement d'aquest esport, especialment entre els més joves".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem