Sant Cugat vol augmentar el sentiment de pertinença als barris

L'Ajuntament de Sant Cugat engega una campanya per fomentar la participació i la cohesió dels barris

L'Ajuntament de Sant Cugat ha engegat un pla d'impuls als barris per fomentar la participació ciutadana i el sentiment de pertinença dels veïns. Els objectius de la campanya són donar a conèixer els Consells de Barri, ajudar la població a identificar quin és el seu consell, apropar la informació d'aquests òrgans a la ciutadania i fomentar el treball comunitari. "Volem anar generant identificació amb el barri i sentiment de pertinença", ha explicat el regidor de Participació, Marco Simarro, que ha emfatitzat que es vol recuperar "una activitat forta i potent als barris" després dels dos anys de pandèmia.

La campanya s'enfoca en els barris amb consells: nucli antic, centre est, centre oest, Mira-sol, La Floresta i Les Planes. Per tal d'implicar la ciutadania, l'Ajuntament de Sant Cugat ha posat en marxa dos nous canals de comunicació propis de cada barri: un butlletí digital a través de correu electrònic per rebre informació del barri i un canal unidireccional de Telegram. D'aquesta manera es vol fer partícep al veïnat del funcionament dels Consells de Barri: "L'objectiu és que agafin nova embranzida i més força".

La nova imatge dels barris

"Hem de tenir clar que els Consells han de ser percebuts com a útils. Volem obrir un ventall d'activitat i que generi activitat entre els veïns. Hem de poder garantir que tothom qui vulgui implicar-se en la vida associativa, ho pugui fer", ha destacat Marco Simarro. A més, l'Ajuntament de Sant Cugat contractarà tres tècnics que es repartiran els diferents barris per tal d'acompanyar i dinamitzar el teixit associatiu i la implicació ciutadana, amb la voluntat de fomentar la cohesió i la vida comunitària. 

Finalment, el Consistori ha renovat les imatges dels diferents Consells de Barri, incloent-hi elements representatius de cadascun d'ells. A més, van acompanyats del lema Som Mira-sol (o La Floresta, etc) per apel·lar el sentiment de pertinença. La imatge es convertirà en murals en alguns llocs emblemàtics de cada barri i es convida la ciutadania a participar en la seva pintada: dissabte 12 de març a les 11 hores al Casal de Mira-sol, dissabte 19 de març a les 11 hores al Centre Social i Sanitari de La Floresta i dissabte 26 de març a les 11 hores al Casal de Les Planes. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem