Sant Cugat vol fer més fàcil la vida de les persones celíaques

Una moció proposada per Ciutadans ha rebut el suport de tots els membres del Ple

L'Ajuntament de Sant Cugat impulsarà campanyes per la sensibilització de la celiaquia amb l'objectiu de donar suport als santcugatencs amb aquesta intolerància. Es tracta d'una moció proposada per Ciutadans que s'ha convertit en institucional. El grup taronja demanava al govern que compleixi la moció aprovada al 2019 i inclogui diverses accions per ajudar a aquest col·lectiu. 

El Ple ha acordat promoure formacions entre els restauradors i comerciants de la ciutat, incloure opcions alimentàries sense gluten als grans esdeveniments de la ciutat i que s'estableixin més ajudes per a les famílies amb ingressos menors que no puguin fer-se càrrec del sobrecost que suposa l’adquisició d’aliments aptes per a celíacs.

A més, s'instarà al Govern espanyol, al Congrés dels Diputats i al Senat per tal que es modifiqui la llei de l’impost sobre el Valor Afegit per incorporar els productes sense gluten als béns subjectes a un tipus d’IVA del 4%.

La malaltia celíaca afecta el 0,28 % de la població adulta i el 1,40 % dels infants. El 75% dels pacients segueixen sense diagnosticar i a Catalunya es tarda una mitjana de 7 anys en diagnosticar a un adult celíac. Aquestes són dades de l'Associació de Celíacs de Catalunya. Els preus dels aliments sense gluten es tripliquen en la majoria de productes i en alguns s'arriben a multiplicar per 5 o per 7, segons dades de la Federación de Asocicaciones de Celíacos de España.

Preu dels principals productes amb i sense gluten el 2020 (FACE)

Preu dels principals productes amb i sense gluten el 2020 (FACE)

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem