Sant Cugat vol fer sentir la seva veu contra la guerra i per la pau

Entitats santcugatenques han convocat una concentració per la pau i contra la guerra d'Ucraïna el 23 de febrer

Una quinzena d'entitats de Sant Cugat han convocat una concentració per expressar el seu rebuig a la guerra d'Ucraïna i a favor de la pau. Sota el lema Per les persones, aturem la guerra, la voluntat és mostrar el rebuig dels santcugatencs a qualsevol guerra quan es compleix un any de la invasió russa. La crida és el dijous 23 de febrer davant de l'ajuntament, a partir de les 19 hores.

"És una convocatoria en contra de qualsevol guerra i a favor de la pau a tot arreu", ha expressat Gemma García, de la Xarxa Solidària de Sant Cugat, una de les entitats impulsores. La Plataforma de Pensionistes és una altra de les associacions que promou la concentració, tal com ha explicat Neus Medina: "Pensem que és molt important que la gent surti, es manifesti i digui que aquesta guerra, com totes, és una aberració". 

Arés Perceval: "Sant Cugat té una gran tradició de cultura de pau"

Des de la Universitat Internacional per la Pau, Arés Perceval, ha emfatitzat la importància dels valors pacifistes: "Sant Cugat té una gran tradició de cultura de pau. Ens neguem a normalitzar la guerra i que es converteixi en habitual a les nostres vides. Els conflictes mai s'han de resoldre utilitzant les armes, les bombes i les matances. Hem de fer sentir la nostra veu en solidaritat amb les víctimes de totes les guerres". 

Un col·lectiu ucraïnès interpretarà diverses cançons durant la mobilització. A més, els organitzadors demanen que no es portin banderes ni altres símbols que puguin desvirtuar el missatge pacifista i en contra de la guerra. "El nostre lema és per Les persones, aturem la guerra. Un crit ciutadà important", ha destacat Medina.

Manifest per la pau

Les entitats organitzadores han acordat un manifest per fer sentir la seva veu a favor de la pau: "De cap manera els santcuagtencs podem ser indiferents a la guerra que assola Ucraïna, especialment ara que fa un any del seu inici. Ens neguem anormalitzar la guerra, a què es converteixi en quelcom habitual en la nostra quotidianitt, a què una certa indiferència ens envaeixi, com si la guerra no tingués res a veure amb nosaltres".

"La guerra és una derrota de la humanitat. És una vergonya!", afegeix el manifest. Per tot plegat, demanen un alto al foc i la creació d'una taula de negociació. Totes les entitats que vulguin es pot adherir a la concentració a través de correu electrònic

cartel alta

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem