Sant Cugat vol reconèixer la figura de l'exjugador d'escacs Arturo Pomar

Entre els acords es proposa denominar a una via o plaça pública amb el nom de l'escaquista o impulsar un esdeveniment anual d'escacs

Sant Cugat retrà homenatge a l'exjugador d'escacs Arturo Pomar, després que s'hagi presentat una moció institucional, a proposta de Ciutadans Sant Cugat, el dilluns 21 de novembre en el ple municipal. Pomar, que va viure a Sant Cugat des del 1971 fins a la seva mort (2016), va fomentar la pràctica dels escacs en l'àmbit nacional.

Arturo Pomar va néixer l'any 1931 a Palma i des de petit va ser anomenat "nen prodigi", i és que amb només 12 anys va aconseguir taules amb Alexander Alekhine, campió del món del moment, en el Torneig Internacional de Gijón, sent des d'aleshores l'escaquista més jove en fer taules amb l'actual campió del món. A més, en el seu palmarès, compta amb 7 títols del Campionat d'Espanya (1946, 1950, 1957, 1958, 1959, 1962 i 19669). D'altra banda, l'any 1950 va aconseguir la categoria de Mestre Internacional i el 1962 la de Gran Mestre Internacional. A més, va ser capaç de fer taules amb el mític jugador Bobby Fischer.

L'any 1971 es va traslladar a viure a Sant Cugat i des d'aquell moment va viure en el municipi fins a la seva mort (2016). A més, l'any 2007, l'Ajuntament li va concedir el Premi d'Honor a tota una trajectòria en els premis Esport en marxa.

És per tot això que l'Ajuntament de Sant Cugat vol reconèixer la figura d'Arturo Pomar "com a genial jugador d'escacs i impulsor de la pràctica i divulgació d'aquest esport al nostre país" i una de les propostes és "denominar a una via o plaça pública amb el seu nom". D'altra banda, i arran a aquest reconeixement, es vol "difondre l'ensenyament dels escacs, especialment a l'àmbit educatiu" i es pretén "impulsar conjuntament, amb els clubs d'escacs locals, la celebració anual d'un esdeveniment esportiu centrat en el món dels escacs".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem