Sant Cugat vol retre homenatge a Josep Pla-Narbona

Pla-Narbona, Creu de Sant Jordi el 2019, va morir a l'edat de 92 anys

Sant Cugat farà un homenatge pòstum a la figura de Josep Pla-Narbona, reconegut grafista santcugatenc que va morir el darrer mes de desembre, després que així s'hagi anunciat en el Ple Municipal, el dilluns 19 de juliol, a través d'una moció institucional que va presentar Junts per Sant Cugat. Amb això, el municipi, conjuntament amb els seus familiars, retran homenatge al dibuixant, gravador, pintor, escultor i dissenyador gràfic que va viure i treballar els darrers 29 anys a La Floresta.

Pla-Narbona, qui va rebre el 2004 el Premi Nacional de Disseny (del Ministeri d'Indústria i la Fundació BCD) i el 2019 la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, és conegut per ser un dels dissenyadors gràfics amb més personalitat i més destacats de la segona part del segle passat, amb reconeixement internacional. Soci fundador i primer president de l'Associació de Directors d'Art i Dissenyadores (ADG-FAD) va impulsar la creació als anys seixanta dels prestigiosos premis Laus que atorga aquesta entitat, als quals va posar aquest nom. Així mateix va ser el primer membre de l'Estat a ingressar a la selecta associació internacional de dissenyadors AGI.

És per això, que el municipi farà un reconeixement institucional a la figura i trajectòria professional i artística d'en Josep Pla-Narbona. Per a fer-ho possible, es crearà una comissió de l'Ajuntament de Sant Cugat que, conjuntament amb la família, el Consell de Barri de La Floresta i la Taula d'Arts Visuals, acordi els actes o accions adients de reconeixement pòstum de la ciutat de Sant Cugat del Vallès a en Josep Pla-Narbona, els quals es traslladaran al Consell de Cultura, al Consell de Ciutat de Sant Cugat i al president de la Generalitat de Catalunya.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem