Sant Cugat demana a la Generalitat construir una segona residència pública per gent gran

L'Ajuntament disposa, des de fa anys, d'un terreny de 4.800 m2 adequats per construir l'equipament

L'alcalde, Josep Maria Vallès, ha demanat en una reunió al conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano, la construcció a Sant Cugat de la segona residència pública per a la gent gran. La reunió va tenir lloc el divendres 17 de novembre i també van assistir la regidora de Drets Socials Gemma Aristoy i el comissionat per a persones amb discapacitat Ferran Felius.

El terreny per a fer la residència està preparat per cedir-lo a la Generalitat i dur a terme la construcció de l'equipament des de fa anys. L'any 2018, el ple municipal va aprovar una moció institucional per diagnosticar els serveis necessaris per a la gent gran i per reclamar a la Generalitat la construcció d’una segona residència als terrenys municipals que l’Ajuntament té reservats a Volpelleres. Aquest terrenty de l'Ajuntament té 4.800m2 i es troba a l’avinguda de la Clota (Volpelleres). 

Pel que fa a les residències de Sant Cugat, l'única residència pública, Santa Rosa, es va posar en marxa l’any 1992. En aquests moments a Sant Cugat hi ha 14.025 persones majors de 65 anys, un 14,65% de la població total del municipi.

Ampliació de l’Oficina de Benestar i Família

D'altra banda, Josep Maria Vallès, també ha demanat al conseller que ampliï el servei de l’Oficina de Benestar i Família que la Generalitat té a Sant Cugat per informar, apropar els serveis i tramitar prestacions del departament a la ciutadania. L'Ajuntament reclama aquesta ampliació per a poder atendre millor les necessitats de la ciutadania.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem