Un santcugatenc denuncia l'actitud "agressiva" d'un policia nacional per parlar català

La Jefatura de la Policia Nacional no tenen constància de l'incident, ja que el ciutadà no va presentar una queixa formal

Un santcugatenc ha denunciat públicament l'actitud "agressiva, prepotent i xulesca" d'un policia a la Comissaria de la Policia Nacional de Sant Cugat per parlar en català. Segons explica el veí, que prefereix no fer públic el seu nom, va anar amb la seva dona i els seus tres fills a la comissaria per renovar el DNI. Allí, va començar a fer els tràmits de renovació amb un agent. Va iniciar la conversa en català i l'agent, segons relata, li va dir que allà es parlava en castellà. "No vam tenir cap problema i vam canviar l’idioma", assegura.

Però la situació no es va quedar aquí, tal com assegura al TOT Sant Cugat: "Al cap de tres o quatre minuts, va venir un altre policia i ens va començar a cridar de manera agressiva, prepotent i xulesca, picant el passoport i dient-nos 'aquí pone España y se habla en español'". El ciutadà estava acompanyat de la seva dona i els seus tres fills (de 9, 14 i 16 anys): "Va ser una experiència molt dolenta". A més, assegura que en cap moment es va negar a parlar en castellà ni va fer cap comentari al respecte. 

"Va ser una atenció nefasta i poc professional"

Així, denuncia "l'agressivitat i males maneres" de l'agent i lamenta que cap dels altres policies que hi havia digués res. "Va ser una atenció nefasta i poc professional", afegeix. Quan ja marxaven, després d'aconseguir renovar els documents, afirma que el policia els va acomiadar amb un 'a la calle, a la calle'. Abans, el santcugatenc va demanar de parlar amb el responsable de la comissaria, però li van dir que no era possible.

Per això, no va presentar cap queixa formal. Des de la Jefatura de la Policia Nacional, han explicat al TOT que no els consta l'incident, ja que no es va presentar cap queixa formal ni reclamació. Així, animen la ciutadania a demanar un full de reclamacions si es considera que el tracte no és correcte per tal de poder actuar. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem