La santcugatenca Àngels Ponsa, nova consellera de Cultura

Àngels Ponsa és la tercera consellera santcugatenca del govern de la Generalitat de Quim Torra

La santcugatenca Àngels Ponsa serà nomenada nova consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Ponsa, molt vinculada al món cultural, pren el relleu a Mariàngela Vilallonga. El president Quim Torra culmina així una remodelació del seu executiu, del qual també han sortit els consellers Miquel Buch i Àngels Chacón, que seran substituïts per Miquel Sàmper i Ramon Tremosa. 

Quim Torra signarà dimarts vinent el decret de nomenament d'Àngels Ponsa com a nova consellera. Serà la tercera consellera santcugatenca del govern de la Generalitat, on ja hi ha els santcugatencs Jordi Puigneró i Damià Calvet.

Actualment, Ponsa era Directora general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques de la Generalitat. Anteriorment, havia estat diputada del Parlament de Catalunya (2011-2012, 2013-2015 i 2017-2018) i portaveu del seu grup a la Comissió de Cultura i Llengua del Parlament.

Durant la seva trajectòria política ha estat estretament vinculada a Sant Cugat. Va ser tinenta d'alcalde de Serveis a la Persona (de la regidoria de Cultura, Educació, Joventut, Benestar social i Esports) de l'Ajuntament entre 1995 i 2003 durant els governs de CiU.

Trajectòria personal

És Diplomada en Magisteri per la Universitat de Barcelona i Llicenciada en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona. Postgrau en Gestió i Administració del Sistema Educatiu a la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Gestió Pública a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ha estat professora d'història de l'art a l'Escola Massana (1988-1992). També està vinculada al món associatiu, en entitats com el Cor Gòspel Sant Cugat. Igualment ha participat en entitats com Òmnium i l'ANC.

Militant de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) des del 1989, va ocupar càrrecs en les executives local i nacional del partit. El 2016 va fer el pas al PDeCAT

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem