Santi Vidal: "El 2016 no és un any d'èpica, sinó de feina"

L'exjutge, cap de llista d'ERC al Senat, ha visitat Sant Cugat en un acte de precampanya per les eleccions del 26 de juny

El jutge Santiago Vidal, que encapçala la llista d'ERC al Senat, ha volgut recuperar la confiança dels independentistes en un acte de precampanya electoral aquest 7 de juny a Sant Cugat. Vidal, que ha reconegut que molta gent li comenta que s'està perdent la il·lusió pel procés sobiranista, ha assegurat que "el full de ruta s'està complint, però la gent no el veu".

I és que per Vidal, "el 2016 no és un any d'èpica, sinó de feina, els últims cinc anys ja han estat d'èpica". En aquest sentit, el cap de llista republicà ha assegurat que el govern català està fent molta feina i que "ja s'ha creat l'estructura del pal de paller del nou estat, la hisenda pròpia".

Per aquest motiu ha demanat confiança a aquells ciutadans independentistes que estiguin baixos d'ànims. Tot i això ha alertat: "No espereu resultats el 2016, perquè no n'hi haurà. Els resultats els veurem a partir del gener o febrer del 2017". "Sí d'aquí a un any i escaig no ho veieu, veniu-nos a buscar i a demanar responsabilitats", ha afegit.

Vidal ha volgut fer una comparativa, en relació a la construcció d'un estat propi: "A Catalunya estem fent una catedral, que es tardaven cent anys a construir. Els primers deu no es veia res, i de cop començaven a pujar parets i es veia tot l'edifici". Així, l'exjutge considera que a Catalunya s'estan posant els fonaments de la nova república, que començarà a ser visible a partir de l'any vinent.

"Sense demanar permís"

Mireia Ingla i Bernat Picornell també han estat presents a l'acte a la plaça de l'Om de Sant Cugat FOTO: Artur Ribera

Santi Vidal ha estat acompanyat per la portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Sant Cugat, Mireia Ingla, i pel santcugatenc Bernat Picornell, senador per designació del Parlament català. "Aquestes eleccions fan una certa mandra a la ciutadania", ha començat reconeixent Ingla, que tot i això ha volgut reivindicar la importància d'anar a Madrid per defensar els interessos dels catalans.

En aquest sentit, Picornell ha volgut destacar la feina feta els últims mesos pel grup republicà al Congrés i al Senat: "Hem presentat infinitat de propostes, i no només relacionades amb el procés". "No hi ha cap partit que n'hagi presentat més que nosaltres" ha celebrat Vidal.

I és que els representants d'Esquerra han reconegut que a Madrid van a treballar pels catalans, però sense oblidar que "Espanya serà un país germà, veí i d'amics", segons Vidal. "El camí que plantegem nosaltres també és beneficiós per l'estat espanyol", ha recalcat Picornell.

"Sánchez ens va demanar que no el votéssim"

Durant l'acte celebrat a Sant Cugat, els tres polítics han centrat part del seu missatge cap a l'electorat d'En Comú Podem. "Hi ha qui vol demanar permís per fer un referèndum", ha lamentat Ingla, que ha afegit que "no hi ha revolució més gran que la independència".

Per la seva banda, Bernat Picornell també ha llançat un missatge cap a Podem: "La revolució d'ERC no és sobrepassar al PSOE". "Nosaltres els esperem aquí, amb el camí ja començat", ha afegit el senador santcugatenc.

Sobre les possibilitats que, per exemple, el PSOE acceptés un referèndum acordat, Santi Vidal ha explicat una història de quan es van trobar amb el líder socialista, Pedro Sánchez. "Sánchez li va demanar un favor a Joan Tardà: que sobretot ERC no el votés com a president, perquè seria el final de la seva carrera".

Segons l'exjutge, Sánchez també va oferir la possibilitat als republicans de tornar a posar damunt la taula l'estatut del 2006 si ell fos el president. "S'ha acabat demanar permís, ens sentarem a la taula per veure com marxem", ha rematat Vidal.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem