La seguretat i l'ocupació, preocupacions de C's Sant Cugat en el pròxim ple

La formació política presentarà 2 mocions amb l'objectiu d'erradicar l'ocupació i reforçar la Policia Local de Sant Cugat

Ciutadans Sant Cugat ha mostrat la seva preocupació per la "ineficiència de la Policia Local i l'augment d'ocupacions en el municipi en el darrer any" i és per això que presentarà 2 mocions per reforçar la seguretat, en el pròxim Ple Municipal, que se celebrarà el dilluns 17 d'octubre. Així doncs, la intenció de la formació política és elaborar un pla municipal en contra de l'ocupació il·legal i millorar la seguretat ciutadana.

El grup municipal ha assenyalat que Sant Cugat compta amb 101 agents, lluny dels 132 que hauria d'haver-hi segons la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, i culpa a l'equip de govern de no haver implementat la subcomissària de Valldoreix. "La falta de Policia Local és latent a Sant Cugat. A més, la plantilla té una mitjana d'edat de 50 anys, superior a municipis com Terrassa, Rubí o Cerdanyola, mentre que falta atractiu per a les noves incorporacions, les quals compten amb salaris o condicions inferior a municipis pròxims" ha explicat Aldo Ciprian, portaveu del grup municipal, en una roda de premsa celebrada el dimarts 4 d'octubre.

Així doncs, Ciutadans Sant Cugat presentarà una moció amb l'objectiu d'incrementar el nombre d'agents de la Policia Local i equiparar les condicions laborals de les noves incorporacions respecte a altres poblacions veïnes. A més, la moció demanar obrir l'oficina de barri prevista a Valldoreix, incorporar una xarxa de càmeres intel·ligents amb funcions de vigilància i prevenció i implementar solucions digitals per realitzar tràmits en línia. "Estem satisfets amb la feina dels Mossos d'Esquadra; la nostra preocupació és amb la ineficiència de la Policia Local i la falta de recursos, personal i motivació laboral" ha sentenciat Ciprian.

D'altra banda, la formació ha mostrat la seva inquietud en "l'increment de casos d'ocupacions", i és que segons ha indicat Ciutadans Sant Cugat, les denúncies han augmentat de 34 (període entre setembre del 2020 a agost del 2021) a 53 (setembre 2021 agost 2022), segons dades de la darrera Comissió Informativa de Seguretat facilitades per la Policia Local. "Ens preocupa el conformisme de l'equip de govern. Quan nosaltres vam entrar al Ple Municipal el 2015 estava tot millor i ara volem recuperar la seguretat que teníem abans. Entenem l'emergència habitacional, la qual no està computada en aquestes 53 denúncies, però els propietaris legítims no tenen per què pagar la falta d'habitatge de protecció oficial" ha explicat el regidor Sergio Blàzquez.

Amb aquesta moció, Ciutadans Sant Cugat vol elaborar un Pla Municipal contra ocupació il·legal d'habitatges. Aquesta proposta pretén crear també una Oficina Municipal Antiocupació per oferir una assessoria a la ciutadania i elaborar un cens d'habitatges ocupats de forma il·legal a Sant Cugat. Amb tot, la formació vol reforçar les mesures necessàries per vetllar per la seguretat i convivència veïnal afectada per l'ocupació.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem