Societat Civil Catalana diu que són els 'missatgers de la por'

El secretari de Societat Civil Catalana afirma en un acte a Sant Cugat que fan de “missatgers de la por” perquè han de donar “les dades que són reals”

El secretari de Societat Civil Catalana José Domingo ha dit que en el cas d’una hipotètica victòria dels partits favorables a la independència “estarem davant un problema que no podem negar” i que “és necessari dir-li a la gent que pensa que aquest és el camí per aconseguir la independència que estan equivocats, tant pel camí com per la finalitat”. Ho ha dit en un acte organitzat al Centro Popular Andaluz, aquest dimarts 21 de setembre a la tarda.

En format de conferència-col·loqui, el membre de Societat Civil Catalana ha parlat sobre les conseqüències d’una Catalunya independent afirmant que fan de “missatgers de la por” perquè han de donar “les dades que són reals”. Ha centrat el seu missatge en les pensions –hi havia majoria de pensionistes a la sala d’actes– i en com aquestes quedarien reduïdes en cas d’independència: “Junts pel Sí ens ofereix el que ja tenim, el que tenim ara. On està el paradís?”, s’ha preguntat. Després ha passat a relacionar una hipotètica “baixada de les exportacions de béns entre un 10% i un 50%” amb una reducció de les pensions “entre un 2,5% i un 12,7%”. Fins i tot ha alertat que “el dia de després de proclamar-se la independència els pensionistes no tindreu reconeguda la Seguretat Social per Espanya”.

“Votin a les opcions que tenen programa”

Malgrat centrar el seu discurs a desmentir afirmacions que es fan des dels partits independentistes, Domingo ha criticat que a la campanya no es parli de programes polítics: “Votin per les opcions que tenen programa, a aquells que parlen de les coses que interessen a tots, les que afecten la seva vida diària, a les opcions que no vagin per un camí equivocat”.

Ha dit també que un escenari d’independència no és possible “perquè la majoria de catalans no ho volen i les enquestes també ho corroboren”.

 
Comentaris

Destaquem