Societat Civil portarà ara a la justícia l'estelada de la plaça d'Octavià

Societat Civil demanarà responsabilitats als empleats públics que hagin col·laborat en la hissada de la bandera

Societat Civil Catalana ha anunciat aquest divendres que tornarà a recórrer a la justícia perquè l’Ajuntament de Sant Cugat retiri l’estelada de la plaça d'Octavià, l'emplaçament on el govern municipal va optar per hissar-la després de la sentència que ordenava treure-la de la plaça de Lluís Millet. Així, la judicialització de l'estelada de Sant Cugat no s'atura.

En un comunicat, l’entitat carrega contra l’Ajuntament per la “provocadora col·locació” de la bandera independentista a la plaça del Monestir i considera que “incompleix flagrantment” la sentència del Jutjat del Contenciós-Administratiu número 2 de Barcelona.

D’altra banda, Societat Civil Catalana ha lamentat que l’alcaldessa Mercè Conesa “s’hagi alineat amb el fanatisme inserruccional” i l’ha acusat d’actuar amb “un evident abús de poder” per destinar recursos públics “a l’execució d’ordres il·legítimes”. En un comunicat, l’entitat afirma que la sentència va declarar que la bandera estelada és partidista i "cap administració podrà col·locar-la en edificis, mobiliari urbà i espais públics en general".

Per tot això, SCC ha volgut deixar clar que serveis jurídics actuaran amb “caràcter immediat” i portaran el cas davant de la justícia perquè “doni compliment a les resolucions dels òrgans judicials”. A més, demanarà responsabilitats als càrrecs, autoritats i empleats públics que col·laborin o hagin col·laborat en la col·locació de l'estelada a la Plaça Octavià.

L'Ajuntament de Sant Cugat va reubicar dimecres a la nit l'estelada que el jutge va demanar retirar en considerar que la sentència era molt restrictiva i “només parlés d’aquesta plaça”, segons l’alcaldessa, Mercè Conesa, que va apel·lar a la llibertat d’expressió.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem