Solidaritat Catalana es dissol a Sant Cugat

Solidaritat Catalana va passar a Sant Cugat de 1.421 vots el 2010 a 119 el 2015

La coordinadora local de Solidaritat Catalana (SI) ha acordat la dissolució del partit a Sant Cugat, "ja que no hi ha espai polític per continuar desenvolupant la política independentista del partit enfocada en la transversalitat i unilateralitat". La formació santcugatenca va obrir un procés de reflexió després dels resultats a les eleccions municipals del 2015, on van rebre poc més de cent vots.

"Som conscients que els resultats de les darreres eleccions municipals no ens afavorien per tirar endavant les polítiques de SI. Un cop analitzats els esdeveniments i el full de ruta que ha d’acomplir la candidatura independentista Junts pel Sí, Solidaritat creu oportú deixar de ser un actor polític a Sant Cugat", exposa el partit encapçalat per Maria Rosa Comellas.

 

SI Sant Cugat recorda que van donar suport a Junts pel Sí i assegura que "contribuiran a dur a terme el seu full de ruta". "Cal donar suport al Govern per a la independència i al Parlament per dur a terme les estructures d’Estat", reclamen. Així mateix, confien en què "el Govern independentista de Carles Puigdemont declari la independència en el termini de 16 mesos".

 

Solidaritat Catalana es va presentar per primera vegada a Sant Cugat a les eleccions catalanes del 2011, on va obtenir 1.421 vots (3,7%). A les municipals del 2011 es va quedar amb 464 vots, mentre que a les catalanes del 2012 va pujar fins als 575. A les municipals del 2015 va obtenir el suport de 119 santcugatencs.

 
Comentaris

Destaquem